Bu fotoğraflar nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nda yaşanan olay, savcının görev yerinin değişmesine yol açtı. İstanbul Barosu tarafından da avukat hakkında soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanlığı da konuyu gündemine aldı.

Tekışık'ın, terörle mücadele suçlarına baktığı belirtilen bir savcının odasında altına slogan yazılarak ve belirli pozlar vererek çektiği fotoğraflar, kamuoyunda büyük rahatsızlık uyandırdı. Bu olayın üzerine Adalet Bakanlığı da konuya ilişkin inceleme başlattı.

Av Buket

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, fotoğrafların tepki çekmesi üzerine, savcı hakkında soruşturma başlatıldığını ve avukat hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Savcıyla ilgili olarak da Hakimler ve Savcılar Kurulu'na işlem yapılması için tutanak düzenlendiği ve görev yerinin değiştirildiği belirtildi.

Abukat Buket Nurşah

Avukat Buket Nurşah Tekışık'a yönelik olarak ise Barolar Birliği'ne disiplin süreci açısından dosya gönderildiği, ayrıca İstanbul Barosu tarafından da avukat hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin