Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer, 9 Nisan'da işlettiği restoranda uzaklaştırma kararı aldırdığı kocası Serhan Seçer tarafından öldürülen Nurcan Seçer'in davasının takipçisi olacaklarını söyledi.
 
Gezer, partisinin il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında Nurcan Seçer'in 9 Nisan'da işlettiği restoranda uzaklaştırma kararı aldırdığı kocası Serhan Seçer tarafından öldürülmesini değerlendirdi. Erkek şiddetinin arttığına değinen Gezer, "Şehrin en işlek caddelerinden birinde failin mağduru bulabileceği en olağan noktada iş yerinde cinayete kurban gitmiştir. Bu noktada bile uzaklaştırma kararları çiğnenebiliyorsa ısrarla herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir. Çağrıda bulunuyoruz, artık kadınları koruyamayacak iseniz onurlu şekilde istifa edin" diye konuştu.

Gezer, şunları söyledi:"Yargıda dayanaksız bahanelerle haksız tahrik indirimleri ve iyi hal indirimleri uygulamalarıyla erkek şiddetini cesaretlendirmekten vazgeçin. Nurcan kardeşimizin gülüşünü solduranlar yarın evladının yüzüne bakma cesareti gösterebilmek istiyor ise yeni Nurcanların ölmesini önlesin. Bizler fail hak ettiği cezayı alana dek bu dosyanın takipçisi olacağız."

Nurcan Seçer'in olay yerinde ve hastane acil müdahale odasındaki görüntüsünün sosyal medya hesaplarında paylaşılmasınada tepki gösteren Gezer, "Eylemi gerçekleştiren kişilerden birinin hastane personeli olması vatandaşların kurum ve kuruluşlara duyacağı güveni sarsmaktadır. Bu güvenin tekrar kurulabilmesi adına ilgili kişinin derhal meslekten men edilmesi gerekmektedir. Adli soruşturmanın bir an önce sonuçlandırılıp faillerin görüntüyü sosyal medyada paylaşacak kadar cinayeti normalleştirmeye çalıştıklarının gözden kaçmamasını diliyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasında CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek ile partililer yer aldı