Altındaki yükseliş hız kesmeden devam ediyor. Gram altın neredeyse 2000 TL olurken çeyrek altın 3000 TL’yi aştı bile. Altın yatırımcılarının merakla takip ettiği altın fiyatlarındaki hareketliliğe kuyumcular ve iki büyük dev bankanın da büyük tahminleri var. Yıl sonunda altının Noel Baba Rallisi olarak bilinen rallinin tanığı olabileceği ve bu kapsamda da büyük bir yıl sonu kapanışı yapabileceği tahminleri yapılıyor. İşte tüm detaylar...

Altındaki iki büyük bankanın yıl sonu tahmini!

Altın konusunda oldukça yakından takip edilen açıklamalara iki yenisi daha eklendi. İki büyük bankanın yaptığı yıl sonu altın tahminlerinde büyük rakamlar yer alıyor. Bu bankalardan ilki olan Hansen'in yaptığı son açıklamalarında altının 2 bin dolarlık direnç seviyesine meydan okuduğunu ve bu seviyenin kırılmasının yeni bir yıl sonu kapanışı getirebileceğini duyurdu. Bununla birlikte son altı yılda Aralık ayında yaşanan yüzde 4'lük Santa rallilerine vurgu yaptı.  Hansen, Fed'in agresif faiz artırım politikasının sona ermesi ve gelecek yıl bu durumun tersine dönebileceği spekülasyonlarının altını daha da destekleneceğini belirtti. 2010 dolarlık direnç seviyesinin kırılmasının, fiyatların daha yüksek seviyelere ulaşmasına neden olabileceğini söyledi.

Bir diğer bankanın tahmini ise;

Fransa merkezli finans kuruluşu SocGen ise, altının yatırımcısına daha fazla kazanç sağlayacağını belirtti. Faiz oranlarının zirveye çıkması, ABD'deki ekonomik durgunluk ve istikrarsız jeopolitik durumların yanı sıra, merkez bankalarının altın alımlarının artması ile altının değer kazanacağını belirtti. SocGen, ABD enflasyon verilerinin beklentilerden düşük gelmesinin altın fiyatlarını olumlu etkilediğini ve fiyatların gelecek yıl ikinci çeyrekte 2200 dolara çıkabileceğini bildirdi.