Murat Kurum'un Babası Kimdir?

Murat Kurum'un babası, Konyalı bir memur olan Mehmet Kurum'dur. Mehmet Kurum, 1947 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. İlkokulu Akşehir'de, ortaokulu ve liseyi ise Ankara'da tamamladı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

Murat Kurum Ki̇m

Mehmet Kurum, mezuniyetinin ardından Ankara'da Devlet Planlama Teşkilatı'nda çalışmaya başladı. Burada çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 1989 yılında Ordu'ya tayin oldu. Ordu'da İller Bankası Bölge Müdürlüğü görevini yürüttü.

1992 yılında Ankara'ya dönen Mehmet Kurum, 2001 yılında emekli oldu. Emekli olduktan sonra da çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev aldı.

Murat Kurum Görevleri̇

Murat Kurum kimdir? 

Murat Kurum, babasının etkisiyle küçük yaşlardan itibaren siyasete ilgi duymaya başladı. Mehmet Kurum, oğlunun siyasette başarılı olabilmesi için ona her türlü desteği verdi.

Kariyerine inşaat alanında faaliyet gösteren özel sektör kuruluşlarında mühendis, şantiye şefi ve koordinatör olarak çalışarak adım atan Murat Kurum, 2005-2006 döneminde TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman olarak görev almıştır. Daha sonra 2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevine gelmiştir.

Murat Kurum Nerelerde Görev Yapti

Kurum, 2009 yılından itibaren T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş.'de Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmüştür.

2018 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti'den milletvekili seçilen Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı. Son olarak 28. dönem İstanbul Milletvekili olarak meclise giren Murat Kurum, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçiminde Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 

Kaynak: Evrim Tuna Şahin