Murat Göğebakan, 45 yıl boyunca hem büyük başarılar hem de acılarla dolu bir hayat yaşadı, ve şimdi bu yaşam hikayesi bir filme dönüştü. "Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı" adlı filmi yöneten isim ise Ali Ayyıldız. Filmin oyuncu kadrosunda Burak Sevinç, Tuvana Türkay, Hande Soral, Kadir Bertan, Feride Çetin ve Necmi Yapıcı gibi isimler bulunuyor. Bu filmle ilgili öne çıkan konulardan biri ise Murat Göğebakan'ın annesi Hatice Göğebakan'ın, "Oğlum kanseri yendi ama hasta yatağında eşinin ihanetine çok üzüldü" şeklindeki açıklaması oldu.

Murat Göğebakan hayatı

Murat Göğebakan, 9 Ekim 1968'de Adana'da dünyaya geldi. Annesinin hamileyken geçirdiği operasyon nedeniyle sağ bacağında kalıcı bir sakatlık vardı. Bu durum, onun yalnızlaşmasına ve müziğe yönelmesine neden oldu. Müziğe olan ilgisi, onu derslerden uzaklaştırdı.

Bir gün çalıştığı müzik dükkanında kardeşi yola çıktı ve arabanın altında kalarak hayatını kaybetti. Ailesi, kardeşinin ölümünden onu sorumlu tuttu. Murat, vicdan azabı çekti ve müziğe küstü. Teyzesinin kızı Senem, onu bu süreçte motive etti ve evlendiler. Konservatuar sonrası hayatını barlarda şarkı söyleyerek ve hocalık yaparak kazanırken ünlenmeye başladı.

Aldığı kaset teklifi üzerine İstanbul'a gitti. Kaset satışlarından pay alamadığı için uzun süre sorunlarla mücadele etti. Bu süreçte ikinci eşi olacak Sema ile tanıştı ve ilk eşinden ayrıldı. Aldığı ödüllere, verdiği konserlere ve çok satan albümlere rağmen kariyeri boyunca geçim sıkıntısı çekti. 40 yaşında lösemiye yakalandı. Tedavi sonrası kanseri yendi.

208 günlük tedavi sürecinde eşi Sema'nın onu aldattığını öğrendi. Bu durum, onu ikinci kez kansere yakalanmasına neden oldu. 45 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Murat Göğebakan albümleri:

  • Ayyüzlüm (2002)
  • Yaralı (2004)
  • Aşkın Gözyaşları (2012)
  • Ben Sana Aşık Oldum (1997)
  • Sen Rahatına Bak (1998)
  • Aşıklar Yolu (2010)
  • Tek Suçum Seni Sevmekmiş (1999)

Editör: Evrim Tuna Şahin