İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık yazılı açıklamada bulundu.

Akbıyık, "Burdur Merkez Kozluca ve Aşağı müslümler köylerimiz için 2021 programı kapsamında başlamış ve bitmek üzere olan Altyapı çalışmalarını, il Başkanımız Volkan MENGİ, özel idare genel sekreterimiz Asım Ertilav, Merkez İlçe başkanımız Hüseyin Okan, teşkilatımız ve özel idare ekiplerimizle ziyaret ederek yerinde inceleme fırsatı bulduk.

KOZLUCAYA 40 KM, AŞAĞIMÜSLÜMLERE 4 KM ALTYAPI YAPIYORUZ.
Köylerimizden özellikle Kozlucamız’da kanalizasyon ve içme suyu altyapıları çok eski idi. 40 yılı aşkın olan altyapısını değiştiriyoruz. 10 atü basınca dayanıklı, Sağlıklı, temiz içme suyu boruları ile 20 km hattımızı döşüyoruz, aynı zamanda 20 km ile koruge kanalizasyon boruları ile daha dayanıklı kanalizasyon sistemine köyümüzü kavuşturuyoruz.

Aşağımüslümler köyümüzün de 2 km içme suyu ve 2 km kanalizasyon hattı döşeniyor ve yaklaşık 50 yılı aşkın kullanım ömrü planlıyoruz.

Kuraklığın artmasıyla Suyun çok önemli olduğu bir dönemde İki köyümüz de, kaçakları önleyen tasarruflu bir altyapı ile sağlıklı borulardan içme suyu hatlarına kavuşmuş olacaklar. 

İki köyümüz de kanalizasyon altyapısı tıkanıklığına sebep olan Beton altyapı sisteminden kurtularak sağlam plastik koruge borulara kavuşmuş oldu.

AK Parti hükümeti olarak yerel yönetim anlayışımızda Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımızın ilk günden bu yana altyapı-üstyapı olarak şehirlerde ne varsa köylerde de olacak anlayışıyla asli görevlerimiz olan altyapı çalışmalarımızı il genel Meclis üyelerimizle beraber 193 köyümüzde büyük bir oranda tamamladık ama ihtiyaç olması halinde de hızla çözüm sağlamaya hazırız.

UMARIM ÇALIŞMALARIMIZ HERKESE ÖRNEK OLUR

Umarım bu köylerde yaptığımız altyapı çalışmaları diğer muhalefet partilerine özellikle il merkezlerindeki kötü altyapı sistemlerinin bir an önce değiştirilmesine örnek olur ve şahsi belediyecilik tanıtım anlayışı yerine asli görevleri olan altyapı çalışmalarına örnek olur ve ulaşılabilir temiz suya vatandaşımız tez zamanda her yerde kavuşur.

Bu çalışmalarımızda öncü olan Burdur Valimiz Ali Arslantaş’a, Milletvekillerimiz Bayram Özçelik ve Yasin Uğur’a, il başkanımız Volkan Mengi’ye ve il genel Meclis Üyelerimize, Genel sekreterimiz Asım Ertilav’a, Su Kanal Hizmetleri müdürümüz Ertuğrul Arıcan ve ekibine çok teşekkür ederim."ifadelerini kullandı.