Ak Parti Burdur Milletvekili TBMM Milli Savunma Komisyon Üyesi Yasin UĞUR, Katar ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.
Türkiye-Katar Parlamentolararası Dostluk Grubu Heyeti olarak Katar’a yapmış olduğumuz ziyarette birçok siyasi ve ekonomik temaslarda bulunduk. İlk olarak Katar Şura Meclis Başkanı ve Heyetini ziyaret ettik. Bu ziyaretimizde Heyetler olarak samimi bir şekilde düşüncelerimizi ifade ettik.
 
KATAR MECLİS BAŞKANI “ TÜRKİYE HEM İSLAM DÜNYASI İÇİN HEM DE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ BİR ÜLKE.”
 
Yaptığımız görüşmelerde iki devlet arasındaki işbirliği ve dostluk seviyesinin ülkemizde göründüğünden daha büyük olduğunu müşahede etmiş olduk. İlk ziyaretimizi gerçekleştirdiğimiz Katar Şura Meclisi Başkanı Ahmed bin Abdullah bin Zaid Al Mahmoud‘un bu dostluğu “Türkiye hem İslam dünyası için hem de bizim için çok önemli ve değerli bir ülke. Zor zamanımızda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile ülkemize kurulan askeri üs ile bugünlere gelmemizde çok önemli bir hareketti, biz bunu hiç bir zaman unutmayacağız ve hem ekonomik hemde siyasi olarak kardeş bildiğimiz Türkiye'yi desteklemeye devam edeceğiz. Özellikle ekonomik işbirliği anlamında karşılıklı yatırım yaparak çok daha iyi seviyelere gelmek istiyoruz.” şeklinde ifade etmesi önemli bir göstergedir.
 
KATAR’LI İŞ İNSANLARINI YATIRIM İÇİN BURDUR’A DAVET ETTİK.
 
Daha sonra ise Katar-Doha Büyükelçimiz Sayın Fikret özer ile Katar İşadamları Derneği Başkanı Sn.Sheikh Faisal bin qassim Al Thani ve Katar Ticaret Odası Başkanı'nı makamında ziyaret ederek temaslarda bulunduk ve ülkemize yatırım yapmayı düşünen Katar’lı iş insanlarının ve firmaların karşılaştığı sorunlar ile ilgili çözüm bulacağımızı ilettik. Katarlı iş insanlarına Burdur ilimizin iş potansiyelinden bahsederek kendilerini yatırım yapmaya davet ettik. Ayrıca Katar Mücevher Fuarına Ülkemizden katılan Türk firmalarımızı da ziyaret ettik.