Özellikle çalışan ve yalnız yaşayan insanlar için pratik yemek hazırlama konusunda yardımcı olan bu cihazın bazı zararları da var.

Mikrodalga fırınlar, yemekleri ısıtmak için radyo dalgalarını kullanırlar. Radyo dalgaları, elektromanyetik spektrumun bir parçasıdır ve ısı üretmek için atomları ve molekülleri titreştirirler. Bu cihazların zararlı olup olmadığı konusunda uzun zamandır tartışmalar devam ediyor. Bir grup bu cihazların yemekleri ısıtırken besin değerlerinin azalmasına ve kansere neden olduğunu savunurken bir grup ise güvenli olduğu ve besin değerlerini hiçbir şekilde etkilemediğini savunuyor.

Günümüzde yapılan araştırmalar mikrodalga fırınların yiyeceklerin besin değerlerinde ciddi bir azalmaya neden olmadığını fakat geleneksel fırınlara oranla daha fazla su kaybı olabileceğini gösteriyor. Bu da mikrodalga fırında pişirilen yemeklerin daha kuru ve daha az lezzetli olabileceği anlamına gelebilir.

fırın

Mikrodalga fırınların kansere neden olduğunu gösteren net bir kanıt yok. Ancak bu cihazların yakınında uzun süre kalmak baş ağrısı, baş dönmesi ve mide bulantısı gibi sorunlara neden olabilir.

Mikrodalga fırınları daha güvenli şekilde kullanmak için, kullanım kılavuzunda verilen talimatlara uygun kullanın, yanıcı maddelerden uzun tutun, çalışır durumdayken kapağını açmayın veya kapatmayın, metal kaplar kesinlikle kullanmayın, mikrodalga fırından çıkardığını yiyecekleri yemeden önce karıştırın.

Bu şekilde önlemler alarak mikrodalga fırınları daha güvenli şekilde kullanabilirsiniz.