Basın Açıklaması

Saygıdeğer Burdur Kamuoyu

Bugün Burdur’ da yapılan Tefenni Belediye Spor - MAKÜ Spor karşılaşmasını izlemek için Yönetim Kurulum ve Merkez İlçe Başkanım ve Belediye başkanlarımız, Ülkü Ocağı başkanımızla ile beraber stada gittik. Çok uzun yıllar sonra trübünleri binlerce taraftarla bu kadar dolu görmek muhteşemdi.
Seyir zevki yüksek çok güzel bir müsabakaya şahit olduk. Müsabaka MAKÜ Sporun 1-0 lık üstünlüğü ile son buldu. Lakin akşam saatlerinde sosyal medyada yayınlanan bir video hepimizi şoke etmiştir. Video da Burdurumuzun iki güzide İlçesi Bucak ve Tefenni’yi küçük düşürücü sözlerin sarf edildiği, daha da ötesi bu sözler sarf edilirken Rektör danışmanı Mustafa Kılınç’ ın da orada bulunduğu ve bu aşağılayıcı sözlerden mutlu olduğu iması doğuran gülüşleri dikkatimizden kaçmamıştır.
Geçtiğimiz hafta da Bucak Oğuzhan Sporumuzun Korkuteli Belediye Spor ile yapmış olduğu müsabakada bulunmam sebebi ile bazı çevrelerin yanında şahsımı ve Partimi eleştirdiğini de üzüntüyle öğrenmiştim. Tüm bu yaşanan olayların Rektör den habersiz olması mümkünmüdür?
Dolayısıyla Amatör ligde mücadele eden Futbol takımlarını bahane ederek Bucak ve Tefenni ilçelerimizi Burdur merkezden ayrıştıran bu zihniyetin “Mehmet Akif Ersoy” ismini taşıyan bir Üniversitenin Rektör ve Rektör danışmanı olması kabul edilebilir değildir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal marşımız ile bir ülkeyi birleştirirken adı verilen Üniversitenin yöneticileri ayrıştırmayı, hor görmeyi ve aşağılamayı kendilerine ilke edinmiştir.
Bu talihsiz kayıt ve açıklamalar ile ilçelerimizde çok büyük tepkiye sebep olan bu sorumsuz yöneticilerin derhal istifa etmesi İlimizin göz bebeği olarak görülen Üniversitemiz için kaçınılmaz bir tercih olacaktır.
MHP Burdur İl Başkanlığı olarak Bu olayları ve kayıtları Genel Merkezimize ve Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığımıza mutlaka iletecek ve bu olayın takipçisi olacağız. 
Bucak Burdur’dur
Tefenni Burdur’dur
Tüm İlçelerimiz  Burdur’dur
Saygılarımla

Hikmet Ökte
MHP İL BAŞKANI