Sonbaharın gelmesiyle birlikte havalar soğumaya başlıyor ve yazlık kıyafetler yerine baharlık ve kışlık kıyafetler giyilmeye başlıyor. Bu durumda gardıroplarda yer açmak için mevsimlik kıyafetleri saklamak gerekiyor.

Mevsimlik kıyafetleri saklamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:

Kırışmaya müsait kıyafetleri asarak saklamak, kırışmalarını önlemeye yardımcı olur. Askılarda saklanacak kıyafetler için, plastik veya metal askılar tercih etmek, kıyafetlerin yıpranmasını önleyebilir.

Kırışmaya müsait olmayan kıyafetler, katlanarak saklanabilir. Katlanarak saklanacak kıyafetler için, kaliteli dokuma kumaşlardan yapılmış hurçlar veya vakumlu poşetler tercih edilebilir.

Kıyafetleri saklamak için, nemli ve karanlık bir yer seçilmelidir. Nem ve ışık, kıyafetlerin renklerini ve kumaş yapısını bozabilir.

Mevsimlik Eşyalar Nasıl Saklanır (1)

Mevsimlik kıyafetleri saklamak için bazı pratik yöntemler şunlardır:

Gardırobun üst kısmına yerleştirilecek hasır sepetler, kıyafetleri saklamak için pratik bir çözümdür.

Bazanın altına yerleştirilecek hurçlar, kıyafetleri saklamak için oldukça kullanışlıdır. Hurçlar, kıyafetleri bölümlere ayırarak saklamak için de kullanılabilir.

Kanvas elbise çantaları, buruşan kıyafetleri saklamak için idealdir.

Tekerlekli giysi askıları, kıyafetleri saklamak ve taşımak için oldukça pratik bir çözümdür.

Mevsimlik kıyafetleri saklamak için, kıyafetlerin cinsine ve özelliklerine göre uygun bir yöntem seçilmelidir. Bu sayede, kıyafetler zarar görmeden ve bozulmadan saklanabilir.