Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerine göre, ülke genelinde sıcaklıklar yarından itibaren artacak. Cuma gününden itibarense çöl sıcakları etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı. Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklığının artacağı ve ülke genelinde çöl sıcaklıklarının hakim olacağı belirtildi. İstanbul ve Ankara'da hissedilen sıcaklıkların 35 dereceleri bulması bekleniyor.

Ülke genelinde sıcaklıklar perşembe gününden itibaren artmaya başlayacak. Cuma, cumartesi ve pazar günleri çöl sıcaklıkları etkili olacak.

Yapılan açıklamada “Halen ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ilâ 6 derece altında, batı ve güney kesimlerinde ise mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, 15.09.2022 Perşembe gününden itibaren Marmara Bölgesi’nden başlayarak artacağı, 19.09.2022 Pazartesi gününe kadar tüm yurtta mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Ani sıcaklık değişimleri ve kuvvetli meteorolojik hadiseler ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava tahmin raporları ve meteorolojik uyarıların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.” İfadeleri kullanıldı.