Yapılan tahminlere göre, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz (Rize ve Artvin hariç), Doğu Anadolu (Van hariç), Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yağış bekleniyor.

Akşam saatlerine kadar Antalya çevreleri, Muğla kıyıları ve Mersin'in batısında yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı öngörülüyor. Batı Akdeniz'in Toroslar mevkiinde ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde puslu ve sisli hava koşulları gözlemlenebilir.

Kar

Sıcaklık değerlerinin, ülkenin güney kesimlerinde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyrederken, diğer bölgelerde mevsim normallerine yakın seviyelerde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Özellikle Cuma gününe işaret edilerek, İstanbul dahil birçok kentte yağışlarla birlikte kar yağışı ve fırtına uyarıları yapıldı. Hafta sonu için hava koşullarının kar, sağanak yağış ve fırtına ile etkili olabileceği belirtiliyor. Yurt genelinde hava durumu değişkenlik gösterecek, bu nedenle vatandaşların dikkatli olması öneriliyor.

Editör: Evrim Tuna Şahin