Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden fabrikanın işletme sorumlusu M.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 şüpheli ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Olay, 15 Kasım günü Paşapınarı Mahallesi'nde bulunan mermer fabrikasında meydana geldi. Ozan Durmuş, fabrikada katrak makinesiyle kesim yaparken başına düşen mermer bloğu nedeniyle yaşamını yitirdi.

Mesai arkadaşlarının durumu bildirmesi üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Durmuş'un hayatını kaybettiğini belirledikten sonra cesedi Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı ve fabrikanın işletme sorumlusu M.G. ile İ.Ç., M.S., H.Y. ve İ.B.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

M.G., 'taksirle ölüme neden olma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 4 şüpheli ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.