Burdur Devlet Hastanesi'nde Ekim ayı Meme Kanseri hakkında yapılan etkinlikte hastane personeli ve vatandaşlara bilgi verildi.

Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan kanser türü meme kanseridir. Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme Etkinlikleri kapsamında, erken evrede tespit edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadelede, toplumun bilgilendirilip, bilinçlendirilmesi için, 21 Ekimde hastanemiz Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Yunus Acar tarafından meme kanseri, meme kanserinde riskler, erken tanının önemi ve kişinin kendi kendine muayenesi konularında personelimize eğitim verildi.

Hastanemizde afişler asılarak, poliklinik katındaki ekranlarda bilgi notu paylaşıldı. Hastane Başhekim Yardımcıları Uzm.Dr.Muazzez Özsöyler, Dr.Mustafa Güngör, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nilgün Mutlu, Kalite ve Destek Hizmetleri Müdürü Nurşen Yıldırım, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü İbrahim Öz, müdür yardımcıları Yusuf İyilikçi, Mustafa Altaş, Nermin Elbirlik, poliklinik sorumlu hemşiresi Zehra Arayıcı ve eğitim hemşiresi Hatice Tekin tarafından, hastanemiz polikliniklerinde birim kurulup, hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirme ve mesajların yer aldığı broşürler dağıtıldı, meme kanseri göstergesi olarak pembe kurdale takılarak farkındalık yaratıldı.