Bucak Ziraat Odası'nda yapılan açıklamayla 2023 yılı için Ziraat Bankası'ndan gübre desteği ücretini nasıl çekebiliceklerine dair duyuruda bulundu. Değerli Çiftçilerimiz 2023 yılında Hububat Üretimi yapan ve Tarımsal Desteklemelerden faydalanmak için ÇKS Dosyası yaptıran çiftçilerimize kışlık ekimler için hazırlık dönemi başında ihtiyaç duyduğu mazot ve gübre desteği, 03 Ekim 2023 günü itibariyle Ziraat Bankası kartlarına tanımlanmaya başlamıştır.

Çiftçi kartlarında 2023 ürünü hububat ürünleri (buğday, arpa, çavdar,yulaf, tritikale ve çeltik) için yapılacak mazot ve gübre desteği kullanımı için ilk önce Ziraat Bankası şahsen giderek veya Ziraat Bankası internet bankacılığına giriş yaparak aşağıdaki görsellerdeki gibi işlemleri yaparsanız destekleme avans kredisine başvuru yapmış olursunuz. Sonrasında ise destekleme avans ödemelerinizi kartınıza tanımlatıp üye işyerlerinde mazot ve gübre alış verişlerinizde kullanabilirsiniz.

Bu işlemleri yapamayan çiftçilerimiz kendi kuruluşları Bucak Ziraat Odası Başkanlığımıza gelmeleri durumunda iş, işlemleri yanı sıra gübre alımda kurumumuzdan destek alabiliceklerdir.