Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın 'İstanbul'da kiralar Manhattan'dan pahalı, annemin yanına yerleştim' sözleri ile merak edilen Manhattan neresi ve kiralar ne kadar araştırması gündem oldu.  GazeteBU ailesi olarak açıklamada adı geçen Manhattan'a dair genel bir bilgilendirme yapmak istedik. Gelin hep birlikte Manhattan neresi ve Hafize Gaye Erkan'ın bahsettiği gibi İstanbul'da ev kiraları Manhattan'dan pahalı mı?

Hafize Gaye Erkan İstanbul ev fiyatları Manhattan'dan pahalı

Öncelikle Manhattan nedir? Manhattan nerededir? Gelin detaylandıralım.

Manhattan nedir? 

  • Manhattan,
  • Brooklyn,
  • Queens,
  • Bronx ve Staten Island ile birlikte New York şehrini oluşturan 5 ana bölgeden biridir.

Manhattan nerededir?

Manhattan, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en çok iş merkezini barındıran bölgedir. New York Borsası ve NASDAQ burada bulunmaktadır. Ayrıca burası ülkedeki en çok tüzel kuruluş bulunan bölgedir. Nasdaq (National Association of Securities Dealers Automated Quotations), resmi bir düzenleyicisi olmayan tezgâh üstü piyasalarda (OTC) işlem gören menkul kıymetler için alım-satım fiyatlarının gösterildiği otomatik bilgi ağı olarak New York'ta kurulmuş olan özel borsadır.

Manhattan

Manhattan'da ev kiraları ne kadar?

ABD’nin en lüks bölgelerinden birisi olan New York, Manhattan’da bir stüdyo dairenin kira ortalamasının bugünün kuru ile 3 bin 453 dolar (100 bin 67 lira), 6 odalı bir dairenin kirasının ise ortalama 8 bin 700 dolar (252 bin 126 lira) olduğu bilinmektedir. Tranio sitesinden alınan verilere göre örnek fiyatlar şu şekildedir.

Manhattan kiralık daireler

İstanbul'da kiralar ne kadar?

İstanbul'da ortalama kiraların 10,000 TL ile 30,000 TL arasında olduğu görülmektedir.

İstanbul

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.