Izgaraları temizlemeden bekletmek mikroorganizmaların ve bakterilerin üremesi ve çoğalmasına neden olur. Bu nedenle ızgaraları mümkün olan en kısa sürede mutlaka temizlemek gerekir.

Izgaraları temizlemek için bazı ipuçları bu işi oldukça kolay hale getirir. İşte ızgara temizliğinde kullanabileceğiniz bazı ipuçları;

Sirke ve su karışımı: Bir bardak sirkeyi ılık suyla karıştırın. Izgarayı bu karışıma batırın ve 15-20 dakika bekletin. Ardından sert bir fırça yardımıyla ızgarayı temizleyin.

Kaya tuzu: Izgaranın üzerine kalın bir tabaka halinde kaya tuzu dökün ve süngerin yumuşak tarafıyla ovalayın. Tuzun aşındırıcı özelliği sayesinde yağ ve gıda artıkları kolayca temizlenecektir.

Mangal Izgarası Temizlemenin Püf Noktaları Nelerdir

Deterjan ve su karışımı: Izgarayı deterjan ve su karışımı ile yıkayın. Ancak bu yöntemde kimyasal madde kullanılacağı için ızgarayı iyice durulamanız çok önemli.

Izgarayı temizledikten sonra mutlaka kurulayın. Islak kalması durumunda ızgaranın üzerinde paslanma oluşabilir.

Izgarayı her kullanımdan sonra temizlemek, sizin için kolaylık sağlayacaktır. Temizlik için sert kimyasallar kullanmayın, bu kimyasallar ızgaranın çizilmesine neden olabilir veya zarar verebilir. Izgarayı temizlemek için yumuşak bir sünger kullanın ve temizledikten sonra mutlaka kurulayın.