Kentte yaklaşık 2 bin kiralık evin ise yüzüne bakan yok.

6 Şubat depremlerinde Malatya'da yaklaşık 130 bin bağımsız bölüm hasar gördü. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve ilgili kurumlarca hasarlı binalar için yıkım ve yeniden yapım çalışmaları devam ediyor.

Malatya'da Deprem Sonrası Konut Satışları Durdu

Kentte konut satışları ve kira fiyatlarındaki düşüş, deprem sonrası yaşanan göç ve konteynerlerde kalanların sayısının artmasıyla açıklanıyor.

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, deprem sonrası konut satışlarında yüzde 3 ila 5'lere kadar düşüş yaşandığını belirterek, "Depremler öncesi 2 milyona satılan bir daireye şimdilerde bir milyona müşteri bulamıyoruz. Kira konusunda ise bir ay öncesine kadar fiyatlar 10 bin TL'ye kadar yükselmişti. Son iki aydır büyük bir durgunluk yaşanıyor. Bunun nedeni ise vatandaşların bir kısmının şehir dışına çıkış yapmış olması ve konteynerlerde kalmayı tercih etmesidir. Talep olmayınca kira fiyatları da düşmüştür" dedi.

Malatya'da Deprem Sonrası Konut Satışları Durdu (1)

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kentte yapımı sürdürülen kalıcı konutların tamamlanarak hak sahiplerine teslimleriyle birlikte emlak sektörünün yeniden canlanmasını beklediklerini kaydeden Özgül,

"TOKİ, Malatya'da büyük bir hızla çalışıyor. Kasım ayının sonuna doğru yaklaşık 4 bin konutun hak sahiplerine teslim edileceğini öğrendik. 6 Şubat depremleri öncesindeki konutlara bir talep yok. TOKİ konutlarına bundan sonra talep artacaktır. Hak sahipliği kazanan ve konteynerlerde kalan çok sayıda vatandaş TOKİ'nin evlerini bekliyor. Bu durumda sektörümüzü biraz daha hareketlendirecektir. Yeni konutlara talep artacak eski konutların fiyatlarının ise daha da düşeceğini düşünüyorum" diye konuştu.