Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 7. Grup’ta ligin ikinci yarısında 10 puan toplayarak Ortaca Belediyespor ve Isparta 32 Spor’la beraber en fazla puan toplayan takım konumunda bulunan Maküspor, bu hafta da evinde ligde 11. sırada bulunan ve son 3 maçta kaybetmeyen Antalya temsilcisi Kepez Belediyespor’u ağırladı.

İzmir bölgesinden Aykut Çetinkaya, Çiğdem Fırat, Murat Cam ve Can Çakır’dan oluşan hakem heyetinin yönettiği maçta, ikinci yarıya 1-0 geride çıkmasına rağmen; ev sahibi ekip 3-1’lik skorla galip gelmeyi başardı.
Maç başlamadan önce taraftar grubu geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden İrem Ayvalı için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve “İrem sen ölmedin kalbimizde yaşıyorsun.’ diyerek unutulmadığını gösterdi.
Teknik Direktör Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Korkmaz, Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Haşim Akgül ve Emre Uysal yönetimde Maküspor sahaya; Uğurcan Kadir Mutlu, Burak Köse, Akın Aykın, Deniz Atik, Veli Akbulut, Gökhan Balgamış, Aşkın Çetin, Alişan Şimşek, Ercan Kılıç, Emin İnce ve Zeki Özçelik’ten oluşan ilk 11’i ile çıktı.

Gazi Atatürk Stadı’nda oynanan müsabakaya ev sahibi ekip hızlı başladı. Oyunun büyük bölümünde baskın oynayan Maküspor, topa ve oyuna hükmetmesine karşın 18. dakikada Kepez Belediyespor’un kazandığı duran topta Hasan Efe, takımını deplasmanda öne geçirmeyi başardı. Golden sonra oyunu geride kabul eden Kepez Belediyespor’u açmaya çalışan mor-beyazlı takım topa sahip olmasına karşın kilidi çözmeyi başaramadı ve ilk yarıyı geride kapattı.
İkinci yarıları iyi oynamasıyla bilinen Maküspor, beklenildiği gibi ikinci yarıya çok etkili başladı. Etkili ataklarla rakip kalede gol arayan Burdur ekibi, aradığı golü dakika 59’da Ercan Kılıç ile buldu. Golden sonra da karşılıklı ataklar olmasına rağmen iki tarafta gol bulamadı. Dakikalar 84’ü gösterirken Ercan Kılıç’ın attığı pası takip eden Zeki Özçelik, kalecinin büyük hatasını affetmedi ve durumu 2-1’e getiren golü kaydetti. Uzatma bölümünde de Aşkın Çetin kendisinin sürüklediği atakta ceza sahası içerisinden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla kucaklaştırmayı başardı. Maçın kalan dakikalarında gol sesi çıkmayınca gülen taraf 3-1’lik skorla ev sahibi oldu.
Son düdüğün ardından maçı izlemeye gelen çok sayıdaki Maküspor taraftarı ve Burdurlu futbolseverler takımlarını bir kez daha bağrına bastı. Genç bir takım olmasına rağmen Bölgesel Amatör Lig’de oynadıkları oyundan ve aldıkları sonuçlardan dolayı mutluluk duyan taraftarlar, oyuncuları tribüne çağırarak alkış ve tezahüratlar ile desteklerini gösterdiler.
Burdurlu futbolseverlerin tribünleri doldurduğu maçta, protokolde Adalet ve Kalkınma Partisi Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Maküspor Kulüp Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ömer Tekşen, Kepez Belediyespor Kulüp Başkanı Hakan Çatal, Adalet ve Kalkınma Partisi Burdur İl Başkanı Volkan Mengi ile Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya ve ASKF Başkanı Nuri Yıldırım birlikte izlediler.
Maçın ardından görüşlerini aktaran Maküspor Kulüp Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç: “Söylenecek çok fazla bir şey yok. Benim adıma Teke yöresinin onurlu ve inatçı çocukları, evlatlarım sahada konuşuyorlar. 5 maçlık yenilmezlik serisini devam ettirdiler. Önümüzde her biri kritik 7 maçımız kaldı. Genç ve tecrübesiz bir takım olmamıza rağmen bu ligde puan alamayacağımız hiçbir takımın olmadığını ifade etmiştim. İkinci yarının ilk altı haftasında bunu da ispat ettik. İnşallah ödünç verdiğimiz puanları tahsil ederek ligi umduğumuz yerde bitireceğiz” şeklinde konuştu.

Bu sonuçla puanını 18'e çıkaran Maküspor, ligde 10.sıraya yükseldi. Mor beyazlı ekip, ligin 20.haftasında Pazar günü bir diğer Antalya temsilcisi Manavgat Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacak.