Burdur Belediye Meclisi’nden Bölgesel Amatör Lig’deki temsilcimiz Burdur MAKÜSPOR’a 75 bin liralık destek çıktı.A

Burdur Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı geçtiğimiz çarşamba günü yapıldı. Toplantıya ek gündem maddesi olarak bu yıl Bölgesel Amatör Lig’de ilimizi temsil edecek olan Burdur MAKÜSPOR’a 75 bin liralık destek verilmesi hususu da görüşüldü.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz gündem maddesi ile ilgili; “Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren ve ilimizi Bölgesel Amatör Lig’de temsil eden Burdur MAKÜSPOR, bu yıl ilimizi tek başına BAL’da temsil ediyor. Biz de takımımızın il takımı olması ki geçtiğimiz aylarda mecliste yine konuşmuştuk Burdur’da futbolun sevilen bir spor dalı olarak profesyonel ligde temsil edilmesi için vatandaşlarımızın, esnafımızın ve birçok paydaşın bizlerin bu işe öncü olması talebini bir kere daha dillendirdik. Ama bu iş şehrin bütün paydaşlarıyla ancak ayağa kaldırılabilir ve sürdürülebilir diye düşünüyorum. Bu nokta da biz Burdur Belediyesi Meclisi olarak Burdur MAKÜSPOR futbol takımımıza 75 bin TL’lik bir destek verip en azından bir futbolcu transferini yaparak bu yıl ligde başarı sağlamasını ve inşallah umut ediyorum 3. Lig’e çıkarak profesyonel ligde bizleri temsil edip ve ilerleyen süreç içerisinde de Burdur’un şehir takımı olabileceğini umut ediyorum. Burdur Futbol Kulübü adı altında gelecek yıl profesyonel lige çıkarılmış bir takımı hep beraber daha iyi yerlere taşımayı umut ediyorum. Bu konuda da elimden geleni yapacağım. Meclisin huzurunda bir kere daha söz vereyim. Yeter ki bu kentin paydaşları bu kentten aldıklarının bir kısmını Burdur’a harcamaya hazır olsun. Taşıma suyuyla değirmen dönmez. Herkes elini taşın altına koyacak bu kentin değerli ne kadar büyürse aslında herkesin kendi marka değeri de o kadar büyüyecek. Biraz bunu anlatmamız lazım.” dedi.

Burdur Belediyesi Meclis Üyesi AK Parti Grup Sözcüsü Cihat Çavuşoğlu da bilgi vererek, “Burdur MAKÜSPOR bu sene nasip olursa mavi-pembe renkli formalarıyla sahaya çıkacaklar. Ayrıca maçlarını da Gazi Atatürk Stadında oynayacaklar.” diye konuştu.

Burdur MAKÜSPOR’a destek verilmesi hususu Belediye Meclisi üyelerince görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

“REKTÖR KORKMAZ’DAN TEŞEKKÜR”

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Adem Korkmaz’da sosyal medya hesabı üzerinden destek için teşekkür etti.

Rektör Korkmaz paylaşımında şunları söyledi;“İlimizi Bölgesel Amatör Lig’de temsil eden Burdur MAKÜSPOR takımıma Burdur Belediyemizin desteği için, başta sayın Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz ve Belediye Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.”