MAKÜ Avşar Han Sinema Salonunda gerçekleşen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Alp Sağlam, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ömer Tekşen, Doç. Dr. Ali Murat Alparslan, Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Üniversite tanıtım videosu gösterimi ile başlayan toplantıda açılış konuşmasını Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Alp Sağlam yaptı. “Gerek hasta kabulü kapasitesiyle, gerek yapılacak olan araştırmalarla ve gerekse eğitim öğretim kalitesiyle, Üniversitemizin adeta göz bebeği durumuna gelecek olan Diş Hekimliği Fakültemizin ülkemize, Burdur’umuza ve üniversitemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek konuşmasına başlayan Dekan Sağlam konuşmasının devamında; “İstiklal yerleşkesindeki İlahiyat Fakültesi’nin 2. katında başlayan maceramız, şu an geçici olarak kullanmakta olduğumuz şehir merkezindeki, sağlık kampüsü olarak adlandırabileceğimiz yerde devam etmektedir. Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz hocamızın üstün gayretleri sayesinde, bir sene gibi kısa süre sonunda 17 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olan daimi Diş Hekimliği Fakültesi binasına taşınacak olmamızın sevinç ve heyecanı içinde olduğumuzu belirtmek isterim. Fakültemize alınacak olan modern ve teknolojik diş hekimliği alet ve malzemeleriyle, klinik ve temel bilimler laboratuvarlarıyla, eğitim kalitesiyle, fakültemizin sadece Burdur, Göller Yöresi veya Batı Akdeniz Bölgesinin değil, ülkemizin en seçkin fakültelerinden biri haline geleceğini, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un adına yakışacak şekilde bir yıldız gibi hak ettiği yeri alacağını, burada rahatlıkla söyleyebilirim. Çünkü biz enerjimizi vatan ve milletimize olan aşkımızdan alıyoruz. Bu aşkla da hiç durmadan, yorulmadan, bıkmadan ve üşenmeden belirlediğimiz yolda ilerlemeye devam edeceğiz. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılımızı kutlarken, ilk göz ağrılarımız olan siz sevgili öğrencilerimize yeniden hoş geldiniz diyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Rektör Korkmaz: “Bu anı yaşamak için çok çabalar sarf ettik”
Bir konuşma yaparak Diş Hekimliği Fakültesinin ilk göz ağrısı öğrencilerine seslenen Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz; “Bizim için bugün çok özel bir gün. Uzun yıllar bugünü, bu anı yaşamak için yoğun çabalar sarf ettik. 2016 yılında başlayan bu süreç 5 yıl sonra ilk meyvelerini verdi. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de çok daha güçlü çok daha güzel toplantılarda güzel konularla bir araya geleceğiz. Eğitim öğretimimizin ilk yılı. İlk öğrencilerimizsiniz. İlk olmanın ilk bir işe başlamanın belki yer yer zorluklarını da yaşıyoruz. Ama aynı zamanda avantajlarını da yaşıyor olacağız. Üniversitemizde sağlık alanındaki ilk hekimlerimiz sizlersiniz. Üniversite olarak biz hayvancılık alanında önemli çalışmalar yapıyoruz. Hayvan sağlığı bakımından önemli çalışmalarımız var. Ama insan sağlığında hekimlik anlamında ilk fakültemiz Diş Hekimliği Fakültemiz oldu. Sağlık Bilimleri Fakültemiz ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarımızda çok sayıda öğrencimiz çok sayıda mezunumuz sağlık branşının değişik sektörlerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. İnşallah ilerleyen zamanlarda belki Tıp Fakültesi de üniversitemize kazandırılır. Biz üniversite olarak Diş Hekimliği Fakültemizin alt yapılarını en kısa zamanda bitirme iradesindeyiz. Üniversitenin sağlıktaki tek bütçesi bu. Gelen her bir rakam son kuruşuna kadar Diş Hekimliği Hastanesine harcanıyor. İnşallah önümüzdeki yıl hastanemizi açmayı arzu ediyoruz. Acemi bir üniversiteye gelmiş değilsiniz. Artık kurumsallaşmasını tamamlamış bir üniversite Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi. Bizim son inşaatımız Diş Hekimliği Fakültesi. Türkiye’deki kampüsleşmesini tamamlamış nadir üniversitelerden birisi olacağız. Aile sıcaklığının olduğu bir üniversite olduğumuzu ifade etmek isterim. Sizler bizim nadide öğrencilerimizsiniz. Bütün öğrencilerimize bakışımızda değişiklik yok bütün öğrencilerimiz bizim için önemli ve nadide. İnşallah burada geçirdiğiniz geçireceğiniz yıllar hayatınızda sizin için çok anlamlı hatırları deneyimlerinizi biriktirdiğiniz yıllar olacaktır. Burdur dışından uzaktan gelenler muhtemelen vardır. Küçük ama güvenli huzurlu bir öğrenci kentidir. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.” ifadelerini kullandı.

Tanışma toplantısı konuşmaların ardından öğrencilerle kokteyl eşliğinde sohbet ile sona erdi.