Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde Samsun’da düzenlenen 2022 FISU Üniversite Dünya Kupası Dövüş Sporları (FISU COMBAT) Güreş Branşlarında şampiyonaya katılan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Spor Bilimleri Fakültesinden 7 öğrenci derecelerle döndü.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi dünyanın dört bir yanından Boks, Karate, Muaythai, Sambo, Güreş ve Wushu dallarında mücadele eden öğrencileri ağırladı. 21-30 Eylül tarihlerinde Samsun'da düzenlenen FISU Dünya Kupası Dövüş Sporlarında müsabakaların tamamlanmasının ardından ödül törenleri gerçekleştirildi.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Rektörler Kurulu ve Yönetim Kurulu Toplantısı ile şampiyona açılış törenine katıldı. Rektör Korkmaz daha sonra FISU Üniversite Dünya Kupası Dövüş Sporları Güreş Branşlarında MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesinden 3’ü dünya 2’ncisi ve 4’ü dünya 3’üncüsü olan sporcuların başarısına ortak olmak üzere düzenlenen törene katıldı.

Şampiyonaya katılan MAKÜ öğrencilerinden 65 kiloda Murat Bektaş dünya ikincisi, 70 kiloda Cüneyt Budak dünya ikincisi, 79 kiloda Ramazan Sarı dünya ikincisi, 74 kiloda Hüseyin Bakır dünya üçüncüsü, 92 kiloda Hacı Abdullah Dilek dünya üçüncüsü, 97 kiloda Arif Özen dünya üçüncüsü, 125 kiloda Bekir Eryücel dünya üçüncüsü olarak hem Burdur’a hem de MAKÜ’ye büyük gurur yaşattılar.

Rektör Korkmaz sporcuları kutlayarak; “Samsun’da yapılan FISU Üniversite Dünya Kupası Dçvüş Sporları Güreş Branşlarında şampiyonaya katılan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi sporcularımız dünya ikincisi ve dünya üçüncüsü olarak bizlere yeni bir gurur daha yaşattılar. Antrenörümüz Dr. Ahmet Şahin’i, teknik heyetimizi ve sporcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.