MAKÜ Resim-İş Öğretmenliği dördüncü sınıf öğrencileri, eserlerini sergiledi. Beş gün boyunca ziyaretçilere açılan sergide, yapılan eserler büyük beğeni topladı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği dördüncü sınıf öğrencileri, mezuniyet öncesi eserlerini sergiledi. Burdur Belediyesi Amfi Salonunda hazırlanan serginin açılış kurdelesini Öğretim Üyesi Ezgi Tokdil, öğrencileriyle birlikte kesti.
“Resim yapma isteğinizi kaybetmemenizi dilerim”

MAKÜ Resim İş Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Ezgi Tokdil, açılış kurdelesinin kesiminin ardından öğrencilerin katılım belgelerini dağıttı.  Mezun öğrencilere yeni hayatlarında güzel temennilerde bulunan Öğretim Üyesi Tokdil, “Bazılarınız atanacaksınız, bazılarınız atanmayı bekleyeceksiniz ve bazılarınız yüksek lisans yapacaksınız ama umarım resim yapmayan öğretmenlerden olmazsınız. Resim yapma isteğini hiç kaybetmemenizi isterim. Umarım nice güzel sergilerinizde tekrar bir araya geliriz” dedi.

Yıl boyunca yapılan 40 eser sergilendi

Resim İş Öğretmenliği dördüncü sınıf öğrencilerinin farklı uslüp ve tarzlarda , yağlı boya ve akrilik çalışarak yaptıkları 40 eserin sergilendiğini dile getiren Öğretim Üyesi Ezgi Tokdil, “Sergimiz döndüncü sınıfların mezuniyet sergisi konseptiyle açıldı. Farklı uslüplarda, farklı tarzlarda çalışmalar var. Natürmort ve portre başta olmak üzere tüm yıl boyunca yapılan eserler var. Yaklaşık 40 eserden oluşuyor. Eserlerin içlerinde yağlı boye va akrilik karışık teknikler de var. Bu yıl her zaman olduğu gibi verimli geçti. Güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Geleceğin resim öğretmenlerini, genç nesil için hazırladık. Donanımlı, tüm tekniklere sahip ve resim yapmayı seven öğretmenler mezun etmekten büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Mezun öğrencilerin sergilediği 40 eser, 23-29 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: Burdur Gazetesi