Lavanta Tepesi Otel'de gerçekleştirilen panel saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Panelin açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Özyıldız yaptı. Prof. Dr. Özyıldız konuşmasında, Gerontoloji hakkında açıklamalarda bulundu. Özyıldız yaşlılık ve yaşlı bakımı hakkında bilgilendirme yaptığı konuşmasında; “Gerontoloji bölümünün bir diğer adı yaşlılık bilimidir. Gerontoloji bölümünün amacı, yaşlı bireylerin hayatlarını daha rahat yaşanabilir bir hale getirecek ve problemlerine çözümler üretebilecek öğrencileri yetiştirip, meslek hayatına kazandırmaktır. Gerontoloji bölümü için öğrencilerde yaşlılar ile iyi iletişim kurmayı başarabilen, yaşlılar ile iyi anlaşabilen, görevlerden ve iş yükünü sırtlamaktan kaçınmayacak, sabırlı, sakin ve grup çalışmasına uygun özellikler aranmaktadır. Gerontoloji bölümünden mezun kişilere Gerontolog unvanı verilir. Gençler yaşlılığı anlayamazsınız, yaşlı olmayınca yaşlılık anlaşılmaz. Yaşlılığın sektör olarak gündeme gelmesi gerekiyor. Gerontoloji bölümü hem manevi anlamda hem de maddi anlamda güzel bölüm. Yaşlı denilince düşünülen mantık farklı oluyor. Yaşlılar bizim özümüz özütümüz. Tecrübelerin birikimidir yaşlılık. Yaşlıların değerini şimdiden fark edip onlara daha iyi bir hayat sunmamız gerekiyor. Bakım anlamında, beslenme anlamında her açıdan profesyonel olarak bakmamız gerekiyor. Geçmişimizle geleceğimiz arasında köprü kurmamız açısından bu bölüm bizim için önemli bir bölüm. Bu bölüm özel bir bölüm. Bu bölümü okuyacak kişi sabırlı olması lazım, empatisi yüksek olması gerekir, şefkatli ve duyarlı olması gerekir. Bu bölüm önümüzdeki yıllarda önemli bir iş kapısı olacak bir bölüm. Niyetimiz farkındalığı artırmak. Gerontoloji bölümünün öğrencilerin tercih edeceği bir bölüm olmasını istiyoruz." dedi.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı panelde açılış konuşmasından sonra panellere geçirdi. İki oturum halinde gerçekleşen panelde ilk konuşmayı Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Başıbüyük yaptı. “Yaşlanma Biyolojisi” hakkında konuşan Prof. Dr. Başıbüyük öğrencilere sunumunu gerçekleştirdi.
Panelin ikinci konuşmasını Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nilüfer Korkmaz Yaylagül “Sosyal Gerontoloji” hakkında yaptı. Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Yağmur Güneş Gencer ise “Yaşlılarda Rehabilitasyon” hakkında konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. M. Cihan Camcı “Yaşlanma ve Varoluş” hakkında, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İkuko Murakami “Japonya’da Bakım Uygulamaları” hakkında ve Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Tufan ise “Gerontolojinin Dünü Bugünü ve Geleceği” hakkında konuşmalarını yaptılar.

Panel Teşekkür Belgesi takdimi ile sona erdi.