Yapılan açıklamada 2022-2023 Bahar yarıyılı eğitim ve öğretimine ilişkin sorular ve cevapları belirtildi.

1) 2022-2023 Bahar Yarıyılı ne zaman başlayacak?
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı 27 Şubat 2023 tarihinde başlayacaktır.

2) 2022-2023 Bahar Yarıyılında eğitim öğretim nasıl yürütülecektir?
2022-2023 Bahar Yarıyılında eğitim ve öğretim uygulamalı eğitimler hariç uzaktan öğretim (online) yöntemi ile yürütülecektir.

3) Uzaktan öğretim tüm bahar yarıyılında mı uygulanacaktır?
Uzaktan öğretim kararı 2023 yılı Nisan ayı başında yeniden gözden geçirilecektir. Şartların elverişli hale gelmesi durumunda Yükseköğretim Kurulu kararlarıyla harmanlanmış (hibrit) öğretim usulleri de değerlendirmeye alınabilecektir.

4) Yüz yüze yapılacak uygulamalı eğitimler hangi programları kapsamaktadır?
Yüz yüze yapılacak uygulamalı eğitimler;
a. Veteriner Fakültesi’nin son sınıf öğrencilerini,
b. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümleri ile Bucak Sağlık Yüksekokulu’nun Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencilerini,
c. Bucak Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu’nun Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Gümrük İşletme, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümleri ve Gölhisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Tapu Kadastro Bölümleri ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü son sınıf öğrencilerini,
d. Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık MYO, Burdur Sağlık Hizmetleri MYO, Çavdır MYO, Gölhisar Sağlık Hizmetleri MYO, Sosyal Bilimler MYO ile Teknik Bilimler MYO’da “İş Yeri Uygulaması Eğitimi” alan son sınıf öğrencilerini,
e. Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nün “Öğretmenlik Uygulaması” dersini alan öğrencileri kapsamaktadır.

5) Ders kayıt işlemleri ne zaman yapılacaktır?
Ders kayıt / kayıt yenileme işlemleri 23 Şubat-3 Mart 2023 tarihleri arasında, ekle-sil işlemleri ise 06-10 Mart 2023 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.

6) Mezun durumuna gelmiş ve stajı eksik kalmış öğrencilerimizin zorunlu stajı nasıl yapılacaktır?
Mezun duruma gelmiş ve stajı eksik kalmış olan ön lisans ve lisans programı öğrencilerimiz, kayıtlı oldukları programın müfredatında yer alan zorunlu stajlarını ilgili iş yerlerinde yüz yüze yerine getireceklerdir.

7) 2022-2023 Bahar Yarıyılında kayıt dondurma hakkından kimler faydalanabilir?
Talep eden tüm öğrencilerimize bahar döneminde kayıt dondurma hakkı verilecektir. Lisansüstü tez aşamasında olan öğrencilere ise bir yarıyıl ek süre verilecektir. Bu süreler öğrencinin programının azami öğretim süresinden düşülmeyecektir.

8) Özel öğrenci olarak eğitim alabilir miyim ve şartları nelerdir?
Özel öğrencilik statüsünden faydalanmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.
a. Depremden etkilenen illerdeki (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ile Sivas ilinin Gürün ilçesi) üniversitelerde kayıtlı öğrenci olmak veya birinci derece yakınları deprem bölgesindeki illerde ikamet edip deprem bölgesi dışındaki illerde bulunan üniversitelerde kayıtlı öğrenci olmak,
b. “Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” kapsamındaki programlarda kayıtlı öğrenciler; özel öğrencilik başvurularını 27 Şubat 2023 tarihinden itibaren 3 hafta içinde yapacaklardır.

9) Özel öğrencilik statüsü için nasıl başvuru yapılacaktır?
Özel öğrencilik statüsünden faydalanmak isteyen öğrenciler hazırlayacakları başvuru dilekçesi ile ilgili fakülte-programın bulunduğu öğrenci işleri birimine YÖK e-transkript üzerinden aldığı öğrencilik belgesini de ekleyerek başvuru yapacaklardır.