Gelecek Gençlikte Projesi kapsamında Mahalle Sohbetlerimiz devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR, Proje Ekibinden Fatma Nilay GÜMÜŞAY, Esra AYRULU, R. Gonca SÜNGÜ, Şule PESEN, Gültekin APAYDIN, Murat TOPAY, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Müdürü Mehmet Fatih ÖZKAN, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Ahmet ALAGÖZ, Fatma KİRİŞ, Fatih Mahalle Muhtarı Mehmet Ali ARSLAN, okul müdürleri ve mahallede ikamet eden velilerin katılımı ile Fatih Parkı'nda bir araya gelindi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR "Çocuklarımızın sevgiye, ilgiye ihtiyaçları var. Saçlarını okşamalı, onları dinlemeliyiz. Gününün nasıl geçtiğini, neler yaptığını sormalı, onlarla dertleşmeliyiz. Belki sordukları bazı sorular bizim için anlamsız gelebilir ancak onlar için önemli olabilir. Dolayısıyla onları kırmadan cevap vermeli, görüşlerine saygı duymalıyız. Biz anne babalar onlar için rol modelleriz. Onlar bizden ne görüyorlarsa onları öğreniyor, uyguluyorlar. Önce iğneyi kendimize batırmalıyız ki çuvaldızı başkasına batıralım. Kendi davranışlarımıza dikkat edelim ki onlardan iyi davranışlar bekleyelim. Çocuklarımızın saflığını kaybetmeyelim. Onları kendi yanlışlarımızla baş başa bırakmayalım. Onların daha küçükken dini ve ahlaki eğitimlerine önem verelim ki ruhen boşlukta olmasınlar. Çünkü o boşluğu yanlış alışkanlıklarla doldurabilirler. Etrafımızda bu tür örnekler çok fazla. Gelin hep beraber çocuklarımızı, geleceğimizi kurtaralım. Bizimle değerli vaktinizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum." Dedi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen sohbette "Aile İçi İletişim", "Anne Baba Rol Modelleri", "Manevi Değerlerimiz ve Yaklaşımlar", Gençlerin Toplumdaki Rolü", "Anne Babanın Çocuk Üzerindeki Etkileri", "Sosyal Medyanın Uygunsuz Kullanımı" konuları üzerinde duruldu. Söz alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ve Gelecek Gençlikte Proje Ekibi Öğretmenleri tecrübelerini aktardılar ve velilere tavsiyelerde bulundular. Bir cümlenin insanın hayatını etkilediği, dolayısıyla da çocuklarımızın yanında kurulan cümlelere dikkat edilmesi gerektiği söylendi. Onların anne ve babaları rol model olarak görmelerinden dolayı insanın öncelikle kendi davranışlarına özen göstermesi gerektiği vurgulandı. Çocukların davranışlarında bir etken olan sosyal medyanın da sınırlı ve kontrol altında kullanılması tavsiye edildi. 

Mahalle sakinleri, çok önemli bilgiler elde ettiklerini, bu tür toplantıların daha sık yapılmasının faydalı olacağını ifade ettiler. Sohbet, öğrencilerin sorunları hakkında soru cevap şeklinde fikir alış verişi yapıldıktan sonra sona erdi.