Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KYK burs ve kredi ödemelerine 2024 yılından itibaren zam yapılacağını açıklamasının ardından, belediyeler de eğitim desteği projelerini gözden geçirmeye başladı.

Birçok belediye, KYK zammı sonrası eğitim desteği ödemelerini de artırmayı planlıyor. Bu kapsamda, Burhaniye Belediyesi, 250 öğrenciye aylık 1.000 TL olmak üzere toplamda 2 milyon 500 TL burs ödemesi yapacağını duyurdu.

Burhaniye Belediyesi yetkilileri, "Okul öncesi dönemden başlayan eğitimin her sürecinde destek faaliyetlerine devam ediyoruz. Üniversite öğrencilerine de eğitim desteği sağlamak için 250 öğrenciye aylık 1.000 TL burs ödemesi yapacağız" dedi.

KYK zammı sonrası belediyelerin eğitim desteği ödemelerini artırması, üniversite öğrencilerine önemli bir ekonomik destek sağlayacak.

Özellikle dar gelirli ailelerin çocukları için eğitim desteği büyük önem taşıyor. KYK zammı sonrası belediyelerin eğitim desteği ödemelerini artırması, bu öğrencilerin eğitimlerine devam etmelerini kolaylaştıracak.

Belediyelerin eğitim desteği ödemelerini artırması, aynı zamanda yerel yönetimlerin sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemi de gösteriyor.