Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler ve ara sınıf öğrencileri, bu süreci yakından takip ediyor. KYK Burs başvuruları ne zaman açıklanacak? Burs ve kredi alanlar yeniden KYK başvurusu yapacak mı?

KYK bursu alanlar yeniden başvuru yapacak mı?

KYK kredisi alan öğrenciler, eğer durumlarında sonradan değişiklik olursa (örneğin, öncelikli burs verilecek kapsamına giren öğrenci olunması) bu kredileri bursa dönüştürebilirler. Ancak bu değişikliği belgelemek gerekmektedir. Değişiklik meydana geldikten sonra, öğrenciler dilekçe ile veya bizzat Genel Müdürlük adresine müracaat etmelidir.

kyk burs basvuruları

KYK burs başvuruları ne zamana kadar?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK burs ve kredi başvurularının son başvuru tarihini 19 Ekim saat 23.59 olarak belirlemiştir. Bu tarihe kadar başvurularınızı tamamlamanız önemlidir. Başvuruların sona ermesinden sonra, başvuruların değerlendirilmesi ve sonuçların açıklanması süreci başlayacaktır.

emekli para

KYK burs başvurusu sorgulama nasıl yapılır?

KYK burs ve kredi başvurularını takip etmek ve sonuçları öğrenmek için e-Devlet sistemi ve KYK resmi internet sitesi üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

KYK burs Başvurusu nasıl yapılır?

KYK burs ve kredi başvuruları, e-Devlet sistemi üzerinden "Burs / Öğrenim Kredisi Başvurusu" sayfasından gerçekleştiriliyor. Başvurularınızı resmi sistem üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Editör: Evrim Tuna Şahin