Bucak Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.4-6 yaş Kur’an Kursu etkinliğine Bucak İlçe Müftüsü Mustafa Ersöz, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.
Yılsonu etkinliğinin açılış konuşmasında Kur’an Kurslarının önemini; önce dinimizi doğru anlamak, doğru yaşamak bizden sonraki nesillere doğru şekilde aktarmak gibi bir sorumluluğumuz diyerek dile getiren Bucak İlçe Müftüsü Mehmet Ersöz yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Yavrularınızı Peygamberimizin ahlâkı ile ahlâklandırmayı nasip etsin. Dinimizi anlamaya, yaşamayı ve yaşatmayı nasip etsin. Bir önceki etkinliğimizde önemsediğim bir cümleyi tekrar etmek istiyorum; “Kıymetli muhataplarım ecdadımızdan miras olarak aldığımız geleneklerimiz var bizim. Her şeyden önce dinimizi doğru anlamak, doğru yaşamak gibi bir sorumluluğumuz var. Geleneklerimiz var, göreneklerimiz var, bu sorumluluklarımızı bizden sonraki nesillere aktarmak gibi bir görevimiz vazifemiz var.” Başkanlığımız muhatap kitlenin gelişim özelliklerini de dikkate alarak, %80 değerler eğitimi, %20 de Kur’an-ı Kerim öğretimi vermeyi hedeflemiştir. Biz minik yavrularımıza Rabbimizi, Peygamberimizi, Kitabımızı Kur’an’ımızı bilhassa dinimizi öğretirken dua etmeyi, şükretmeyi, merhameti, paylaşmayı, iyilik yapmayı, doğru söylemeyi, vatan sevgisini, bayrak sevgisini, şehitliğin, gaziliğin ne anlama geldiğini de bunların zihin duygu gelişimlerine uygun olarak davranışları kazandırmayı hedefliyoruz. Ben çocuklara din eğitimi noktasında milli ve manevi değerler konusunda küçük yaşlardan itibaren sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum. İstiyoruz ki çocuklarımız bu yaşlarda doğru, sağlam dini bilgiyi öğrensinler. Çünkü yavrularımızın karakterleri ona göre değişiyor. 4-6 yaş sınıfı gruplarımızda çocuklar oyun oynarken aynı zamanda Kur’an’ı hakiki okumayı, namaz surelerini, duaları, dini bilgileri öğrenerek güzel bir eğitim alıyorlar. Biz bu yavrularımızla gerçekten iftihar ediyoruz.”
Bucak İlçe Müftüsü Mehmet Ersöz’ün konuşmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Kur’an Kursu öğrencileri tarafından hazırlanan sure, ilahi, dua, drama ve ront gösterileri sergilendi. Gösterilerin ardından öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte pasta kesildi. Öğrencilerin karneleri verildi, etkinlik fotoğraf çekimi ile sona erdi.