Burdur Kadın Girişimciler Kurulu Üreten Kadınların İkinci Sergisi 19 Eylül Pazar günü Özgürlük ve Demokrasi Meydanında gerçekleştirildi.
Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Burdur Kadın Girişimciler Kurulu’nun (KGK) organize ettiği, Burdur Belediyesi ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteklediği Üreten Kadınlar Etkinliğiyle kurulan stantlarda kadınların el işleri ve yöresel yiyecekler, kozmetik ve tekstil ürünleri ve çeşitli kurumların atölyelerinde yaptığı mamuller sergilendi. Etkinlikte yer alan kadınlar hem ekonomiye katkı sağlamış ve hem de kendi el emeklerini sergilemiş oldu. 
Etkinliğe Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer de katıldı. Belediye Başkanı Ercengiz yaptığı değerlendirmede bu tür sergilerin daha fazla yapılması gerektiğini, sergiler vesilesiyle kadınların ev ekonomilerine katkı sağlanmaya devam ettiğini belirtti. Başkan Ercengiz ve beraberindekiler stantları sırasıyla ziyaret ederek üreten kadınlarla sohbet etti.
TOBB Burdur KGK Başkanı Sevim Zorlu: “İki yıl önce Üreten Kadınlar Etkinliği yapmıştık. Kadınlarımızın evde ürettiklerini satıp, bu ürünleri değerlendirmek ve bununla beraber ekonomik katkı sağlamak amacıyla başlattığımız sergimizi bugün de pandemi tedbirlerine uyarak sürdürüyoruz. Katılımcılarımız çok değişik ve çeşitli ürünler getirdi, geneline yakını evlerinde yapılmış ürünler. 60 dolayında katılımcımızın oluşturduğu bugünkü sergimizin üzerine koyarak, ekim ayı içerisinde daha kapsamlı bir sergi daha açmayı planladık. Amacımız evdeki kadınlara ve kendi kendilerine üretim yapan kadınlara ekonomik katkı sağlamak. Bu kapsamda onlara mentorluk yapıyorum. İlerleyen süreçte kooperatifleşme adına da farklı çalışmalarımız olacak. Bu meydanı seçmemizdeki bir diğer amacımız da Süslü Kadınlar Bisiklet Turuna destek olmaktır” şeklinde konuştu.

İcra Komitesi Başkanı Sevim Zorlu yaptığı açıklamanın sonunda, pandemi sürecinde ara verilen Üreten Kadınlar Etkinliklerinin normalleşme süreciyle birlikte kaldığı yerden devam ettiğini belirterek; “Bildiğiniz üzere pandemi tedbirleri öncesindeki etkinliğimizi İstasyon Caddesindeki 190 dolayında kadınlarımızın katılımıyla yapmıştık. Bugün ikinci sergimizi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Kadınlarımız sergiyle birlikte kendi ürünlerini satarak ekonomik olarak daha güçlü hale geldiler. Ekonomiye destek oldular. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Burdur’daki kadınlarımız da üretken ve çalışkandır. Burada üreten kadınlarımızın el emeklerinin mozaiği gözüküyor. Bugünkü faaliyetimize katılan tüm kadınlarımıza ve bizlerden desteğini esirgemeyen herkese ayrı ayrı saygılarımı sunuyorum. Belediye Başkanı Sayın Ali Orkun Ercengiz ve beraberindekilere, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yusuf Keyik ve Yönetim Kurulu Üyelerine bizlerden desteklerini esirgemedikleri için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.