Konut fiyatlarının yanı sıra konut kredisi faiz oranları da artmaya devam etti. Bu ortamda kamu bankalarının öncülüğünde yeni bir konut kredisi hareketinin sinyalleri ateşlendi. Kampanyanın 180 ay süreyle hem sıfır hem de ikinci el konutlarda yüzde 1,20 faiz oranıyla uygulanması bekleniyor. Yapılacak olan düzenlemenin Ekim ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlar için çalışmalara başladı. Merkez Bankası ve BDDK düşük faizler ile ‘süper konut kredisi’ için yapılan çalışmalar hızlandırıldı.

Çalışmalar Hızlandırıldı

Show Ana Haber’e göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni konut kredisi için ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlar için teşvik uygulamaları üzerinde çalışmalar yaptığını söylemişti.  180 ay vade ile yüzde 1,20’lik faiz oranı üzerinde durulan yeni konut kredileri kamu bankalarından alınacak. Bu kararın hem sıfır hem de ikinci el alınacak konutlarda geçerli olması bekleniyor.

Ağustos ayında yüzde 35’lere ulaşan konut kredisi faizleri Haziran ayında yüzde 18’ti. Yaklaşık yüzde 17’lik artış ve faizlerin yüksek olmasıyla birlikte bankaların kredi vermemesi de satışlara yansıdı. Konut kredisinde yapılacak bu yeni kampanyanın sektörü de canlandırması beklenirken, Ekim ayında düzenlemelerin hayata geçirileceğinin planlandığı bilgisi alındı.