Burdur’un Kozluca köyünde “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” açıldı.Kozluca Ortaokulu bahçesinde açılan fuarda, köydeki ortaokulda eğitim gören öğrencilerin hazırladığı 17 proje büyüklerinin beğenisine sunuldu.

Fuarın açılışına Burdur Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Jandarma Komutanı Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kozluca Ortaokulu Müdürü Hanım Aktaş, “Bilindiği üzere TÜBİTAK Bilim Fuarları genç beyinlerin yaparak, yaşayarak, eğlenerek öğrendikleri proje tabanlı eğitim-öğretim yöntemlerindendir. Biz ilk tecrübemizden itibaren gördük ki öğrencilerimiz daha başarılı, öğrenmeye daha istekli, daha özgüvenliler. Bizim temennimiz Kozluca Ortaokulu için, Kozluca için bunun geleneksel hale gelmesi. Bugün burada öğrencilerimizle bir ürün ortaya koymanın verdiği gurur ve bunu sizlerle paylaşmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu projede emeği geçen, desteklerini bizden esirgemeyen öğretmenlerime, öğrencilerime, okul personellerime, Kozluca muhtarımıza, Kozluca halkına ve tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kozluca Muhtarı Mehmet Yavuz ise, “Okulumuzun Bilim Fuarı çok güzel bir şekilde hazırlandı. Bizde destek olduk. Sizlerin teşrifleri bizleri çok onurlandırdı ve çok mutlu etti.” diye konuştu.

Kurdele kesiminin ardından Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve beraberindekiler öğrencilerin projelerinin yer aldığı stantları gezdi.

Fuarda ayrıca AFAD, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri ve İl Jandarma Komutanlığı’da stant açarak öğrencileri bilgilendirdi. Yine fuar alanına YÖRKAYDER Derneği tarafından kurulan yörük çadırı da öğrenciler ve katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.
Kaynak: Burdur Yenigün Gazetesi