Antalya'da, eniştesi Zeynel Boyacı (33) tarafından öldürüldükten sonra boş araziye gömülen kuaför Zeynep Ece Aksay'ın (26) cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi.

Cenazeyi teslim alan anne Fatma ve baba Mustafa Aksay gözyaşlarına hakim olamadı. Ayakta durmakta güçlük çeken anneyi yakınları teselli etti. Cenazenin Aksu ilçesi Karaöz Mahallesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Zeynep Aksay

Kızına verilen ev hapsine itiraz etti

Olayın aydınlatılmasını istediklerini belirten baba Mustafa Aksay, "Kızıma verilene ev hapsini kabul etmiyorum. Daha çok ceza almasını talep ediyorum. Biz olayı duyduğumuz zaman yaşananlara inanamadık. Kızım Ece kaybolduktan sonra ablası bizi yanlış yönlendirdi, işten gelmediğini söyledi. Biz kayıp başvurusu yapmadan önce oldu bunlar. İşyerinin telefonunu istedim, onu da bilmediğini söyledi. Sonra biz kayıp başvurusu yaptık. Kızımın otobüse bindiği görülmüş ama ardından nereye gittiği belli değildi." dedi.

Anne Fatma Aksay

Katil zanlısı kızımı öldürdükten sonra bizimle oturdu

Olayın ne zaman meydana geldiğini bilmediğini belirten Mustafa Aksay, "Olayda hem kızımdan hem de damadımdan yana açık olmayan yönleri var, bunların hepsi araştırılsın. Ben kızıma kardeşini sorduğumda bana kardeşinin iyi olduğunu ve kendisini gizli numaradan aradığını söyledi. Kızım beni yanlış yönlendirdiği için olaylar bu kadar gecikti. Biz Müge Anlı'ya daha önce çıkacaktık. Katil zanlısı damadımla sık sık görüşürdük, bize gelirdi. Kızımı öldürdükten sonra bizimle oturdu, soframızda ekmeğimizi yedi, bize kızımı ararken yardım etti. Biz hiç şüphe etmedik, kızım bizi yanlış yönlendirmese Ali Diken yaşıyor olabilirdi." dedi.

Zeynep Aksay Ci̇nayeti̇

Anne de olaydan şikayetçi

Anne Fatma Aksay ise şu ifadelere yer verdi: "Ben de olayın aydınlatılmasını istiyorum, yüreğim yanıyor. Omur boyu içeriden çıkamasın. Kızım da yargılansın, bizi oyaladı. Kardeşinin geleceğini ve kendisini gizli numaradan aradığını söyledi. Kızımızı vicdanen evlatlıktan reddediyoruz. Bir anne ve babaya bu yapılır mı? En ağır cezayı alsınlar." dedi.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin