Kızılkaya'nın Siyah Altını Çörek Otu Eleme ve Sıkma projesi kapsamında imzalar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katıldığı törende atıldı.

Kızılkaya Belediyesi ile 1500 metrekare alanda çörek otunun elenmesi, paketlenmesi ve şişelenmesi yönünde de bir çalışma yaptıklarını dile getiren Varank, bunun katma değerli üretime yönelik önemli bir proje olacağını ifade etti. Çörek otunun ham madde olarak satıldığında kilogramının 22 lira, elenerek satıldığında 30 lira olduğunu söyleyen Varank, ancak standartlara uygun şekilde ambalajlanıp paketlenip satılırsa 100 gramının ortalama 20 lira olduğunu söyledi.

20 liralık bir ham maddeyi 200 liralık bir ürüne dönüştürülebildiğini vurgulayan Varank, şunları kaydetti:"Bizim aslında şehirlerimizde, bölgelerimizde yapmamız gereken bu. İlçelerimizin potansiyellerine bakıp nerelerde yatırım yaparsak katma değer oluşturabiliriz, bununla ilgili çalışmamız lazım. İşte biz bu manada bakanlığımızla, kalkınma ajansları vasıtasıyla bunu yapmak için gayret gösteriyoruz. İşte bu da bizim katma değer oluşturacağımız proje olacak. Bu 3 projeye yaklaşık 6,5 milyon lira destek sağlayacağız."

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör ise "Projenin tüm Türkiye’ ye örnek, katma değeri yüksek bir proje olduğunu belirterek bizleri bir kere daha gururlandırdılar. Kısa bir süre sonra kurulacak olan tesisimizle birlikte Kızılkaya'mızın verimli topraklarında yetişen çörek otu çiftçilerimizin yüzünü güldürecek, çörek otu piyasasında Beldemiz Ülkemizde önemli bir yere sahip olacaktır. Projede emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.