Kızılkaya Beledesi'nin uzun yıllardır çözüm aranan sivrisinek sorununun şu anda görev yapmakta olan Belediye Başkanı İlkay Güngör'ün ilaçlama çalışmaları ile sona ermesi planlanıyor.
Bununla birlikte beldede mevcut olan bütün foseptik çukurlarının ilaçlama çalışmalarında ilk etap 19 Nisan tarihinde gerçekleştirilmişti. Bugün itibariyle ise Kızılkaya Belediyesinin haşerelerle mücadesinin 2.etabı başladı. Henüz larva döneminde müdahalenin önemini vurgulayan Başkan Güngör paylaşımında;
"Geçtiğimiz dönemlerde Beldemizin büyük sorunlarından birisi olan sivri sinek sorununun da yakaladığımız başarıyla halkımızın memnuniyetini kazandık. Bu senede aynı başarıyı göstermek için 1.ve 2. etap larva ilaçlama çalışmalarına başladık ve bitirdik. Bugün itibariyle 3. Etap sivrisinek ve larva ilaçlama çalışmalarımıza başladık. Çalışmalarımız tüm foseptik çukurları bitinceye kadar devam edecektir. İlaçlama sırasında görevli personele yardımcı olan halkıma, personelim ve şahsım adına teşekkür ederim."ifadelerini kullandı.