Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör, Kızılkaya Belediyesinin çalışmalarını, devam eden yatırımları ve yatırım planlarını anlattı.

Güngör’ün açıklamalarından pasajlar şöyle;

“Kızılkaya’nın elini, ayağını topladık”

“Kızılkaya’da işler iyi gidiyor, son 3 buçuk yılda Kızılkaya’nın elini ayağını topladık diyebiliriz. Bizim en büyük sıkıntımız su problemimizdi yani 45 yıllık su şebeke hattını değiştirdik. Yani 2022 yılında bir ay önce suyu normal sisteme saldık. Bir tonluk depo yaptık. Bunun akabinde su ile beraber doğalgaz çalışmaları da bitti. Şu anda doğalgazımız da faaliyete geçti, evlerde şu anda yakılmaya başladı. Doğalgaz konusunda Cumhurbaşkanımıza ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye çok teşekkür ediyorum. Küçük beldede Korkuteli’ne giden hattan bize hattı verdiler ve şu anda da 600’e yakın abone oldu. Vatandaşlarımızın talebi iyi.

“Belediye yatırımları”

Şu anda Çörek Otu Eleme ve Paketleme Tesisimizi BAKA’dan proje ile yapmıştık. Onun da binasına başladık, ihalesine çıktık.  5 milyon liralık tesis kuruyoruz. Bölgemizde de çörek otu çok etkiliyor yani çiftçilerimize bir katma değer sağlayacak. Şimdilik çörek otuna yönelik ama diğer tıbbi aromatik bitkilerin elemesini de yapabileceğiz. Kızılkaya’ya katma değer getirecek bir projedir. Çünkü vatandaşlarımız kendi traktörleriyle ürünlerini eletmek için Bucak’a gidiyorlardı. Artık şu anda ayaklarına hizmet geldi ve maliyeti düşük bir şekilde biz yapacağız.

“Kış tedbirleri”

Kış mevsimine hazırız. Bizim kış tedbiri olarak bölgemizde Korkuteli’nden gelen bir kanal geçiyor o kanalda sıkıntı yaşıyorduk onu da Devlet Su İşleri ile görüşmelerimiz neticesinde kanalımızı temizlettik.  Kendi ovamızda düdenlerimiz vardı, onlar temizlendi. Hem doğalgaz hem de içme suyu çalışmalarından dolayı yollarımız bayağı kötü olmuştu. Bir haftadır özel idareden aldığımız greyder ile yollarımızı yeniliyoruz. Başkanlarımızla Ankara’daydık, üst yapı için biraz destek aldık. Artık bizim Kızılkaya’da şu andaki önceliğimiz üstyapıdır. Gerçekten 65 kilometrelik bir yol ağı var, hepsi de şu anda yeniden yapılması gerekiyor ve bunun için geçen yıl başlattığımız bir projemiz vardı kilit parke üretim tesisi onu da belediyemizin adına üretime başladık, bir aydır üretim yapıyoruz.  Kendi imkanlarımızla belediyemiz adına günlük 350 metre civarında taş basıyoruz. Araç gereç konusunda belediyemize biz geldiğimiz zaman eksiğimiz çok hat safhadaydı, şu anda 25’e yakın iş makinesi ve normal belediyenin hizmet aracı olarak faaliyete geçti, bunları kendi dönemimizde yani 3 buçuk yıllık dönemde aldık, en son ekskavatör kepçe aldık. Ekskavatör kepçe ile hem dışarıda iş yapıyoruz yani vatandaşın işini yapıyoruz, hem de kendi belediyemizin işini yapıyoruz.

“Kızılkaya’ya 1100 rakım yüksekte kale seyir terası”

Şu anda Seyir Terası Projemiz var. Bucak bölgesinde tek olacak bir proje, 1100 rakımlı tepe, şu anda altyapı çalışmaları bitti hatta Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan ışıklandırma ile ilgili 500 bin lira hibe verdi. Şu anda inşaatına başlayacağız, 1-1.5 ay gibi inşaatı biterse, bölgemize hitap edecek bir yer olacak. 1100 rakımlı tepeden Kızılkaya’nın her yerine hakim yani Bucak dahi görünüyor, kale teras düşündük. Tefenni Belediye Başkanımızdan feyz aldık. Güzel hizmetler yapıyoruz.

“Evde Sağlık Hizmeti”

Belki bazı ilçelerde olmayan evde sağlık hizmetine başladık. Bir hayırseverimiz ambulans sağladı. Şu anda sözleşmeli hemşiremiz var, 65 yaş üstü 350’ye yakın yaşlımız var. Rutin olarak her gün onlara gidiyor, tansiyonlarını, şekerlerini ölçüyor, iğnelerini vuruyor. Hasta nakil olacaksa Bucak Devlet Hastanesine hastayı naklediyoruz. Son sistem 2016 model ambulansımız var, onunla yani hayırseverimiz de burada yine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten o bizim arkamızda karlı dağ gibi duruyor Süleyman Yüksel abimiz var, kendisi Almanya’da yaşıyor. Kızılkaya’da 35 tane öğrencimize burs veriyoruz onun sayesinde, onun verdiği 35 burs, bir dernek kurduk belediyenin kontrolünde olan bir dernek, halkımız kurdu.  Orada da 85 tane öğrencimize burs veriyoruz.  Bu sene de 150 dekara yakın arazisini hayırseverimiz Süleyman Yüksel belediyeye verdi.  Şu anda 350 dekara yakın bir ekim yaptık, yani üretime yönelik bir anlayışımız devam ediyor.”

MUHAMMET FATİH BAŞCI