Kıvanç Tatlıtuğ, 27 Ekim 1983 tarihinde Adana'da doğdu. Edirneli bir anne ile Boşnak kökenli Adanalı bir babadan dünyaya gelen Tatlıtuğ, çocukluğunu Adana'da geçirdi.

Basketbolla ilgilenen Tatlıtuğ, Ülkerspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe'de oynadı. Basketbol kariyerinin sona ermesinin ardından mankenliğe başladı. 2002 yılında "Best Model of Turkey" ve ardından da "Best Model of the World" seçilerek büyük bir başarı elde etti. Bu başarının ardından mankenlik kariyerine devam ederek birçok defilede ve reklam filminde yer aldı.

2005 yılında "Gümüş" dizisiyle oyunculuk kariyerine başladı. Dizide Can Divit karakterini canlandıran Tatlıtuğ, başarılı performansıyla dikkat çekti ve geniş bir hayran kitlesine ulaştı.

2008-2010 yılları arasında yayınlanan "Aşk-ı Memnu" dizisinde canlandırdığı Behlül Haznedar karakteri, Tatlıtuğ'un kariyerinin dönüm noktası oldu. Dizide Beren Saat ile birlikte başrolde oynayan Tatlıtuğ, bu rolüyle Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı.

2010 yılında "Ezel" dizisinde kısa bir süre yer alan Tatlıtuğ, 2011-2013 yılları arasında "Kuzey Güney" dizisinde Buğra Gülsoy ile birlikte başrol oynadı. Dizide Kuzey Tekinoğlu karakterini canlandıran Tatlıtuğ, bu rolüyle de büyük beğeni topladı.

2013 yılında Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği "Kelebeğin Rüyası" filminde Mert Fırat ile birlikte başrolleri paylaştı. Filmde II. Dünya Savaşı döneminde Zonguldak'ta yaşayan ve genç yaşta veremden ölen şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'un hayat hikayesini anlatan Tatlıtuğ, Muzaffer Tayyip Uslu karakterini canlandırdı.

2014 yılında "Kurt Seyit ve Şura" dizisinde Farah Zeynep Abdullah ile birlikte başrol oynayan Tatlıtuğ, 2016 yılında "Cesur ve Güzel" dizisinde Tuba Büyüküstün ile birlikte başrol oynadı. 2018 yılında ise "Çarpışma" dizisinde Kadir Adalı karakterini canlandırdı.

2016 yılında moda tasarımcısı Başak Dizer ile evlenen Tatlıtuğ'un Kurt Efe adında bir oğlu var.

Kıvanç Tatlıtuğ, Türkiye'nin en başarılı ve popüler oyuncularından biri olarak kabul ediliyor. Uluslararası alanda da tanınan ve beğenilen bir isim olan Tatlıtuğ, oyunculuk kariyerine başarılı bir şekilde devam ediyor.

Kıvanç Tatlıtuğ Oynadığı Diziler ;

  •  Cesur ve Güzel
  • Kurt Seyit ve Şura
  •  Kuzey Güney
  •  Ezel
  •  Aşk-ı Memnu
  • Menekşe ile Halil
  • Acemi Cadı
  •  Gümüş
Editör: Evrim Tuna Şahin