Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte bitki ve kış çaylarına talep arttı. Soğuk algınlığından korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler aktarın yolunu tutuyor.

Vatandaşlarca ağırlıklı olarak kekik, ıhlamur, zencefil, tarçın ve karışık çaylar tercih ediliyor.
Grip ve soğuk algınlığına karşı bünyesini doğal yollarla güçlendirmek isteyenlerin tercihi adaçayı, kekik, kekik çayı, ıhlamur ve zencefil oluyor.

Zeki Civelek Kuru Kahve ve Baharat İşletmecisi Ahmet Civelek kış aylarında aktarlardaki yoğunluk hakkında  yaptığı açıklamada; “Şehrimizde uzun yıllar kuru kahve hizmeti vermenin yanı sıra 2015’ten beri de baharat sektörünü de ekledik. En taze, kaliteli, uygun fiyatlarımızla Burdurlularımıza hizmet ediyoruz. Müze Park yanındaki işletmemizde kahve, espresso, baharat, bitkisel çay çeşitleri, bitkisel macun, bitkisel yağ, bitkisel su, bitkisel sabun, bitkisel şampuan, bitkisel krem ve doğal pekmez gibi bir çok çeşitte ürünlerimi yer alıyor.

Bilindiği üzere bu kış çetin geçiyor. Vatandaşlar grip, öksürük, üşütme gibi hastalıkları doğal yollarla atlatmak isteyen vatandaşlar, bitkisel ürünlere ağırlık veriyor. Grip, üşütme gibi durumlarda daha çok kekik, ıhlamur, zencefil gibi ürünlerimiz talep görüyor. Bitkisel ürünlerin yanı sıra kah ve salep hizmetimizde yer alıyor. Taze ve uygun fiyatlardaki ürünlerimizi görmek için tüm vatandaşlarımızı Konak Mahallesi Müze Park yanındaki işletmemize bekliyoruz.” diye konuştu.
Kaynak: Burdur Gazetesi