Kırmızı et fiyatlarındaki artışlar İstanbul'daki kasaplarda 15 günde iki kez zam olarak yansıdı. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, zamlarla ilgili olarak Rekabet Kurumu'na ihbarda bulunduğunu belirtti. Ağaoğlu, ithal edilen etin maliyetinin 140 TL olduğunu ancak yüksek faturalarla piyasaya 160 TL'ye mal olduğunu açıklamıştı.

Afyon’da ise karkas et fiyatının kilosu 400 TL seviyesine ulaştı. Sadece 15 gün önce kıyma kilosu 350 TL civarında olan etin fiyatı şu anda 480 TL’ye çıktı. Tavuk eti fiyatları da artış gösterdi. Tavuk göğsü, 15 gün önce 100 TL civarında iken şu anda 150 TL’ye satılıyor. Genel olarak tavuk fiyatları da 50 TL’den 80 TL’ye yükseldi.

Emekli Maaş Farkı 2

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, son 6 yılda dini bayramlarda ödenen bayram ikramiyelerinin eridiğini ve emeklilerin alım gücünün düştüğünü belirtti. Ergün açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

TÜİK’in rakamlarına göre bile yüzde 184 reel kayba uğramıştır. Yani TÜİK rakamlarını dikkate alarak bir hesaplama yapılsa dahi en düşük emekli ikramiyesinin 5 bin 679,08 TL olması gerekir

Kaynak: Haber Merkezi