Resmi Gazete de aracılığıyla yayınlanan özelleştirme ilanı ile ilgili ayrıntılar işte sizlerle...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile birlikte devlete bağlı olan 46 gayrimenkul için “ticaret ve konut” alanına dönüştürecek imar planlarıyla özelleştirilme hizmeti için onay verildi. Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili ayrıntıları haberimizin devamında bulabilirsiniz....

Kentsel dönüşümde özeleştirme!

Kentsel dönüşüm düzenlemeleri ile ilgili “375 sayılı kanun hükmünde yer alan kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu tarafından kabul edilerek resmi gazetede yayınlandı. Kentsel dönüşüm yasası ile birlikte, kapsamlı bir dönüşüm yasa beklenirken, yürürlüğe giren yasa kapsamında özelleştirme yer aldı.

Bu kapsamda da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla birlikte devlete bağlı olan 46 gayrimenkulün ticaret ve konut alanına dönüştürecek imar planıyla ilgili özelleştirilme onayı verildiği bilgisi paylaşıldı.

Özelleştirme onayıyla birlikte oldukça değerli birbirinden farklı gayrimenkullerin kişi ve şirketlere satışı ilgili onay verildiği açıklandı. Son satış ile birlikte devlet kasasına 1 milyar 414 milyon 550 bin TL para gireceği ve on binlerce metrekare alana sahip değerli gayrimenkullerin devletin envanterinden çıkarak şirketlerin tapu kayıtlarına gireceği belirtildi.

Özelleştirmede yer alan iller hangisi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile birlikte devlete bağlı olan 46 gayrimenkul için kentsel dönüşüm kapsamında düzenlenen özelleştirme ile ilgili alınan kararlar doğrultusunda, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Nevşehir, Çanakkale ve Karaman illerinin en değerli alanlarında bulunan 46 ayrı parseldeki Hazine Şeker Fabrikaları, Orman Genel Müdürlüğü Sümer Holding ve Türkiye Elektronik Dağıtım A.Ş’ye ait gayrimenkullerin imar planlarının değiştirilerek özelleştirilmesine onay verildiği bilgisi kamuoyuna duyuruldu.

Söz konusu, gayrimenkullerin bir kısmının imar planına yapılan itirazlar reddedilerek özelleştirme yönünde karar alındığı imar değişikliğiyle ilgili devlete ait söz konusu gayrimenkuller ticaret turizm ve konut alanlarına dönüştürülerek satılacağı aktarıldı.