İbrahim Keloğlan, Başakşehir'de Eros adlı kediyi vahşice öldürdüğü suçlamasıyla Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Duruşmaya katılmak isteyenlerin yoğunluğu nedeniyle Mahkeme Başkanı, duruşmayı konferans salonunda yapma kararı aldı. Keloğlan, ifadesinde "Kendimi kaybettim. Ben ve eşim insanların arasına çıkamaz hale geldik" şeklinde konuştu.

Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkeme tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılanması bugün başladı. Duruşmaya, hayvanseverlerin adliyeye akın etmesi dikkat çekti. Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, avukatlarının yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba da katıldı. Ancak, salonun kapasitesi nedeniyle birçok hayvansever duruşmayı izlemek için koridorda beklemek zorunda kaldı. Duruşma, güvenlik önlemleri altında gerçekleşirken, mahkeme salonunun kapısının yumruklanması üzerine büyük salona alındı.

65F170179F2C7881Ce5D81Da

Hayvanseverler, "Katil İbrahim ve Eros için adalet" sloganları atarak tepkilerini dile getirdi.

İbrahim Keloğlan'ın ifadesinde ise "Kendimi kaybettim. Ben ve eşim insanların arasına çıkamaz hale geldik" dedi

CNN muhabiri tarafından aktarılan duruşmada ise gelişmeler şu şekildeydi:

"Çok ilginç bir savunma yaptı . İbrahim Keloğlan şu ifadeleri kullandı; 'Ben çok pişman oldum. Dağlara gidip kedilere köpeklere mama dağıtıyorum. Psikolojik destek almaya başlayacağım. Olay anından önce cinnet geçirmiştim, eşimle sorunlarımız vardı. O yüzden olayı gerçekleştirdim. Ailem, eşim, ben hedef alınıyoruz, korkuyoruz. Çok pişmanım. Hakkımda söylenen iftiralara da katılmıyorum.' Sanık avukatı da savunmasını yaptı, 'Müvekkilim de ben de hayvanseveriz' dedi. 

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu sözcüsü, kronometresini açarak, 'Ben sözlerime başlamamın üzerinde 4 dakika geçti. Sanık hala Eros'u tekmeliyordu' dedi."

Karar belli oldu

İbrahim Keloğlan için hakim tarafından 2 yıl 6 ay ceza verildi ve yurt dışı yasağı konuldu.

Kaynak: Haber Merkezi