Kaza, Kayseri-Malatya kara yolu Nalçık Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, R.Ö.'nün kullandığı 50 ADC 978 plakalı otomobil, patates yüklü K.Ö.'nün kullandığı 38 AEH 666 dorse plakalı tıra arkadan çarptı.

Çarpmanın etkisiyle otomobil hurdaya dönerken, otomobilde bulunan milli kick bokscu Buket Kaya ile birlikte 2 kişi yaralandı.

Kayseri'de Gerçekleşen Trafik Kazasında Mili Sporcu Hayatını Kaybetti (2)

Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Buket Kaya, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kayseri Spor A.Ş.'den yapılan açıklamada,

"Kulübümüz bünyesinde milli sporcumuz olan Buket Kaya'nın elim bir trafik kazasında hayatını kaybettiğini derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Sporcumuza Allah'tan rahmet, kederli ailesine, tüm yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

Kazanın nedenine ilişkin soruşturma başlatıldı.

Buket Kaya Kimdir?

Kayseri'de meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren 21 yaşındaki milli kick boksçu Buket Kaya, Wushu Kung Fu dalında Avrupa Şampiyonu unvanına sahipti.

Buket Kaya, 2019 yılında Moskova'da gerçekleşen 5. Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu unvanını elde etmişti. Geçen yılın ekim ayında ise Balkan Şampiyonu ünvanını elde etmişti.

buket kaya

Kayseri Spor A.Ş.’den yapılan açıklamada,

"Kulübümüz bünyesinde milli sporcumuz olan Buket Kaya’nın elim bir trafik kazasında hayatını kaybettiğini derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Sporcumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, tüm yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.