Tefenni Kaymakamı Tugay CANTÜRK, elma hasadının başlaması vesilesiyle İlçemize bağlı Yeşilköy köyünde 2100 dekar alanda üretimi yapılan elma bahçelerini ziyaret etti.
Tefenni Kaymakamı Tugay CANTÜRK, Yeşilköy Muhtarı Abdurrahman ERKAN, Burdur İl Tarım Müdürü Mehmet TUĞRUL, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih ÖZCAN, İlçe Tarım Müdürü Mehmet ÇELİK, İlçe Jandarma Komutan V. Mustafa KILIÇTAŞ ve beraberindeki heyet ile birlikte elma bahçelerine yaptığı ziyaretten sonra Yeşilköy köyünde bulunan Soğuk Hava Deposu ve Meyve Alım-Satım Merkezini ziyaret ederek işçilerle sohbet edip hasat hakkında bilgiler aldı.
Tefenni Kaymakamı Tugay CANTÜRK, işçilerle yaptığı sohbette günlük yevmiyelerinin yetersiz olduğunu düşünmesi sebebiyle Yeşilköy Muhtarı Abdurrahman ERKAN’dan yevmiyelerde artış yapılmasının sözünü alarak her zaman işçinin ve emekçinin yanında olduğunu belirtti.
Tefenni Kaymakamı konuşmalarında şunları ifade etti; “Burdur'da üretilen elmanın üçte birlik kısmının Yeşilköy'de üretildiğini gururla söylüyoruz. Şu anda Yeşilköy'de 5 bin 850 dekarlık ekilebilecek arazinin 4 bin 520 dekarında meyvecilik yapılıyor. Meyveciliği profesyonel anlamda yapılıyor. Yeşilköy Çaylı Göleti sayesinde meyve alanlarının büyük bölümü damlama sulama tekniğiyle sulanıyor. Üreticiden tüketiciye kadar her aşama şeffaf bir şekilde herkes tarafından görülüyor. Bu yıl ki elma hasadımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bereketli olsun.”