Bucak ilçesine bağlı Kayı köyünde bu yıl 16.cısı düzenlenen İncir ve Kültür Sanat Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte 7’den 77’ye herkes doyasıya eğlendi.

PROTOKOL YALNIZ BIRAKMADI
Geleneksel olarak her yıl düzenlenen ve bu yıl 16.cısı gerçekleştirilen İncir ve Kültür Sanat Şenliği’ne Ak Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe, MHP Burdur İl Başkanı Hikmet Ökte,Ak Parti Bucak İlçe Başkanı Mustafa Oğuz, MHP Bucak İlçe Başkanı Süleyman Demirezen, İYİ Parti Bucak İlçe Başkan Vekili Şeref Çiçek, Bucak Belediye Meclis Üyeleri, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Bucak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Arif Mayda, Bucak İlçe Tarım Müdürü Mustafa Akgül yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

MUHTAR KAPLAN: “İNCİR ÜRETİMİNİ ARTIRACAĞIZ”
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kayı Köyü Muhtarı Hidayet Kaplan, şenliğe katılan herkese teşekkür etti.Muhtar Hidayet Kaplan, “Köyümüzde İncir üretimi teşviklerle birlikte her geçen yıl artmaktadır. Kaymakamlığımızın Tarım Müdürlüğümüzün, Bucak Ziraat Odası Başkanlığı’nın katkıları ile birlikte geçtiğimiz yıl köyümüzde İncir fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Üretimi ve kaliteyi arttırarak daha geniş bir pazar alanına ulaşmayı hedeflemekteyiz. Bu amaçla çalışmalarımız devam etmektedir. Pandemi nedeni ile 2 yıl festivalimizi yapamadık. Sözlerimi tamamlarken festivalimize katkıda bulunan Kaymakamlığımıza ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BURAYA GELMEKTEN MUTLUYUZ”
Etkinlikte Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur da birer konuşma Kayı köyünde bir arada olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu da ilçede göreve başladığında ilk katıldığı etkinliğin Kayı köyünde olduğunu hatırlatarak yeniden burada olmaktan dolayı şeref duyduğunu dile getirdi.
YARIŞMALAR EĞLENDİRDİ; PROTOKOL DE YARIŞTI
Konuşmaların ardından yarışmalara geçildi. Etkinlikte birçok yarışma yapılırken hem küçükler hem de büyükler doyasıya eğlendi. Protokol üyelerinin çuvalla yürüme yarışmasına katılması eğlenceli anların yaşanmasına sebep oldu.

EN GÜZEL İNCİRİ SEÇTİLER
En güzel incir yarışmasında Ramazan Kaplan birinci olurken, Yavuz Kaplan ikinci, Mustafa Toker üçüncü, Abdullah Kaplan dördüncü, Oğuz Kayacan beşinci ve Ali Baydar da altıncı oldu.Dereceye girenlere Özcan Yem’den yem ve Bucak Ziraat Odası’ndan gübre hediye edildi.
Etkinlik yaklaşık 4 saat sürdü. Etkinliğe katılanlara yemek ve incir ikram edildi. 
Köy Muhtarı Hidayet Kaplan gelecek yıl yeniden buluşmak istediklerini belirterek katılanlara teşekkür etti.