2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ kapsamında etkinlikler düzenleyen BUCAK KARBEYAZ ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ ilk olarak küçük yaş grubu otizmli çocuklar ile birlikte BUCAK ÇES Sanat evinde birbirinden güzel resimler yaparak o güne dair özel görseller ve anılar bırakarak minikler gönüllerince eğlenip sanatlarını icra ettiler. Ardından EYLÜL CAFE FATSFOOD’da minikler Hamburger keyfi yaşayarak günün keyfini çıkarmaya devam ettiler. Sonrasında BUCAK BELEDİYE Başkan yardımcısı ve belediye personelleriyle birlikte gökyüzüne Otizim in simgesi olan MAVİ balonlar bırakıldı.Bu özel günün akşamında ise etkinliklere devam edildi bu kez  farklı bir büyük yaş grubu ile BUCAK MARATON ARENA HALISAHA da öğrencilerle birlikte “KARBEYAZ DOSTLUK MAÇI “ yaparak günü güzel bir şekilde sonlandırdı.

KARBEYAZ ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ sahibi ve ÖZEL EĞİTİM DERNEKLERİ FEDERASYONU İL BAŞKANI SELİM ÖZDAŞ  “Bugün Dünya Otizm Farkındalık Günü! Otizm eksiklik değil farklılıktır. Farklılıkları birlikte fark edelim ve onların sevgi dolu enerjilerini hissedelim ve hep destek olalım.”dedi.

Bu özel günün ardından ÖZEL EĞİTİM UZMANI AYŞENUR ÖZDAŞ günün anlam ve önemini vurgulayan kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

"2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü”olarak ilan edilmiştir. 

Kısaca Otizm spektrum bozukluğundan bahsedecek olursak; Otizm spektrum bozukluğu genellikle bebeklik ve çocukluk döneminde kendisini gösterir. Ortalama 3 yaş civarında fark edilen, çocuğun yaşamı boyunca devam eden, çocuğun sosyal yaşantısını ve dış dünyayla iletişimini önemli derecede etkileyen, bazı durumlarda ise sık sık tekrarlanan davranışlara neden olan beynin gelişimini olumsuz yönde etkileyen bir rahatsızlıktır. Otizm spektrum bozukluğu temel anlamda gecikmiş dil gelişimi, rutine ve sürekliliğe bağlılık, sosyal ilişkilerde ve sosyal yaşantıda zayıflık, tekrarlayıcı davranışlar olarak kendisini göstermektedir" Dedi.

Son olarak ise “ Dünya Otizm Farkındalık” gününün anlam ve önemine dair bir söz bırakan 
ÖZEL EĞİTİM UZMANI AYŞENUR ÖZDAŞ “Farklılıkları bu dünyaya çok şey katacak yeter ki farkında ve yanlarında olmayı bilelim. Daha güzel bir dünya İçin farkındayız, farklılıklarımızla bir aradayız. * Otizmi bir eksiklik olarak değil farklı bir yetenek olarak bakmaya çalışın. Farkındayım farkında olun.”diyerek konuşmasını sonlandırdı..