Bucak ilçesine bağlı Karaseki köyü ile Çobanpınar köyü arasında kalan kısımda başlayan orman yangını saat 22:00 itibariyle kısmi olara kontrol altına alındı.

Yangına toplam 61 araç 766 personel müdahale bulunurken, 14 helikopter ve 10 uçak yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Akşam saatlerine kadar 14 helikopter ve 10 uçak defalarca havadan su ile söndürme çalışması yaparken, karadan itfaiye ve orman işletme ekipleri yangına mühadele etti.

Başta Bucak olmak üzere Burdur, Ağlasun,Çeltikçi,Karamanlı, Tefenni, Gölhisar, Isparta ve İl Özel İdaresi İtfaiye ekipleri de yangına müdahale bulunmak için yardıma koştu.

15 Arazözün de görev aldığı yangın saat 22:00 itibariyle kısmı olarak kontrol altına alınsa da tüm ekipler sabaha kadar karadan söndürme ve soğutma çalışmalarına devam edecek.

Yangın bölgesine geçerek söndürme çalışmalarını bizzat alanda takip eden Vali Arslantaş, yangının son durumu ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Orman teşkilatı başta olmak üzere AFAD ve ilgili kurumlar, İl - İlçe Belediye ekipleri ile birlikte uçak ve helikopterlerin dahil olduğu söndürme çalışmalarının havadan ve karadan devam ettiği belirten Vali Arslantaş; 

14 Helikopter, 10 Uçak karadan toplam 20 Arazöz, 7 Su Tankeri,  4 İtfaiye Aracı, 1 Dozer, 14 Pikup 2 Ambulans ile yangına müdahale edildiğini belirtti.

Devletimizin tüm imkanları ile yangına müdahale ettigini belirten Vali Arslantaş, kısa süre içerisinde yangının kontrol altına alınması için tüm ekiplerin cansiparene bir şekilde görev yaptıklarını vurguladı.