Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 haftalık bir aradan sonra bir araya gelecek ve toplantının başkanlığını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Toplantının ana gündemi ekonomideki gelişmeler olacak. Kabine üyeleri, enflasyonla mücadele ve fahiş fiyatlarla ilgili ek tedbirlerin alınması konusunda değerlendirmelerde bulunacak.

Emeklilere zam kabine gündeminde

Emeklilerin beklentisi ise hükümetin yapacağı zam haberinde yoğunlaşıyor. Bu konuda yasal düzenlemeler için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere üç farklı mekanizma çalışmalarını sürdürüyor. Meclis'in açılmasıyla birlikte yapılacak düzenlemenin kabine toplantısında görüşülmesi bekleniyor.

Öğrencilere telefon ve bilgisayar desteği

Toplantıda ele alınacak bir diğer konu ise yükseköğrenim gören öğrencilere aylık 10 GB ücretsiz internet hizmeti ile vergisiz cep telefonu ve bilgisayar desteği sağlanması. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son kabine toplantısında bu çalışmanın hızlandırılması talimatını vermişti. Düzenlemenin toplantıda karara bağlanması ve gençlerle paylaşılması planlanıyor.

Diplomasi trafiği, iç ve dış siyaset gündemde

Son iki hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce Hindistan'da ve ardından Amerika Birleşik Devletleri'nde bir dizi liderle yoğun diplomasi trafiği gerçekleştirdi.

Bu yoğun diplomasi trafiği kapsamında gerçekleştirilen çok sayıdaki ikili görüşmenin sonuçları, kabine toplantısında da ele alınacak.

Kabine toplantısında ayrıca deprem bölgesindeki son gelişmeler ile Türkiye'nin hem yurt içinde hem de sınır ötesinde yürüttüğü terörle mücadele operasyonları da detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

Toplantının sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyuna açıklamalarda bulunacak.

Editör: Evrim Tuna Şahin