Jeyan Mahfi Ayral Tözüm 6 Ağustos 1928 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Babası, Türkiye'de özgün olan bir isim bulmak için Kamûs-ı Türkî'den faydalanarak Farsça'da "Aslanın kükrerken çıkardığı ses" anlamına gelen "Jeyan" adını kızına vermiştir. Tözüm, Beyoğlu Kız Lisesinden mezun oldu.

Jeyan Mahfi Gazetebu

Kariyerine babası Necdet Mahfi Ayral'ın teşvikiyle üç yaşındayken, Henrik Ibsen'in bir eseri olan "Peer Gynt" adlı oyunda Muhsin Ertuğrul tarafından oynatılarak başladı. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda; başta "Mutlu Günler", "Çıplakları Giydirmek", "Kökler", "Yarısı" ve "Kezban" olmak üzere çok sayıda oyunda rol aldı ve emekliliğine kadar İstanbul Şehir Tiyatrolarında görev yaptı. Dublaja 10 yaşındayken Mutlu Günler filminde seslendirme yaparak başladı. Jeyan Mahfi Ayral Tözüm hakkında detaylı bilgi için Jeyan Mahfi Ayral Tözüm Kimdir? makalemizi görüntüleyebilirsiniz. Bizler bu yazımızda ailesi hakkında bilgi vereceğiz.

İbrahim Necdet Ayral, Türk tiyatro ve sinema oyuncusu, tiyatro yönetmeni, seslendirme sanatçısıdır. Aynı zamanda Jeyan Mahfi Ayral Tözüm'ün babasıdır.

İbrahim Necdet Ayral

Eleni Ayral, Rum kızı ve annesidir.

Film ve Dahası youtube serisinde yayınlanan video ile sizi baş başa bırakıyoruz.