Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ve Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığınca Korkuteli ilçe merkezinde bulunan Yaşar Yalçın İlkokulunda öğrencilere Trafik Dedektifi eğitimi verildi.
Cumhurbaşkanlığı Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında, çocuklarda trafik bilincini aşılamak amacıyla Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ve Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığınca Korkuteli ilçesi Yaşar Yalçın ilkokulunda 750 öğrenciye Trafik Dedektifleri eğitimi verildi.
Antalya İl Jandarma Komutanlığınca özel olarak hazırlanan Seyyar trafik eğitim parkurunda Antalya il jandarma komutanlığı Trafik şube müdürü Kıdemli Başçavuş Turgay Sarıoğlu
çocuklara temel trafik kuralları, emniyet kemeri, kask kullanımı, yaya ve okul geçitlerinde hareket tarzı ile bisiklet kullanırken dikkat edilecek hususlar anlattı. Özel hazırlanan parkurda akülü arabalarla uygulamalı gösterildi.
Aile içi şiddetle mücadele ve çocuk şube müdürlüğünden Teğmen Gizem Alanur, öğrencileri bilgilendirdi.
Yapılan etkinliğe Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kom şubede görevli narkotik köpeği Uslu İle Arama Kurtarma Köpeği Ocak Katıldı ve çocuklara gösteri yaptılar.
Çocuk Şube Müdürlüğünce etkinliğe katılan çocuklara Jandarma Çocuk dergisi dağıtıldı.
Programa Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Korkuteli İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Vedat Kılınç, Emniyet Müdürü Mehmet Akbulut ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak, Okulu yaptıran Hayırsever Yaşar Yalçın ile çok sayıda öğrenci katıldı.