İYİ Parti Bucak Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yapan Burak Pekşen, görevinden ve İYİ Parti'den istifa ettiğini sosyal medyadan duyurdu.

Burak Pekşen yaptığı paylaşımda "İYİ Parti Bucak İlçe Teşkilatında yaklaşık 6 aydır İYİ Parti Bucak Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yapmaktayım. Bu göreve gelirken en büyük gayem İYİ Parti şiarıyla Bucak gençliğine hizmet etmek, biz gençlerin siyasi hayattaki varlığına katkıda bulunmaktı.
Ancak görevim süresince bazı teşkilat içerisindeki bazı anlaşmazlıklardan cereyan eden haksız durumlarla defaatle karşı karşıya kaldım ve bir süredir görevden çekilmemiş veya yönetim kurulu kararı ile görevimden ayrılmamış olmama rağmen bazı haber ve metin kaynaklarında İYİ Parti Bucak Gençlik Kolları Başkanlığı'nda bir başka ismin lanse edildiğine şahit olmaktayım.
Ben yaklaşık altı aylık Gençlik Kolları Başkanlığı görevimi ifa ederken hiçbir zaman kişisel menfaatler uğruna mücadele veren kişiler önünde eğilmedim.Bizler bu yola gördüğü haksızlıklar karşısında susmak, birilerinin gölgesinde siyaset yapmak için çıkmadık.
Bucaklı Gençlerin yanında olmak için yola çıktık.Hal böyleyken bu görevde menfaat savaşlarının bir parçası olmamaya hür irademle karar verdim. Kişisel hırsların şevkle çıktığım yola zeval vereceğine olan inancımla; Ülkesi için değil kendi hırsları için yola revan olanları, zaaflarıyla malul ihtiras mahkumlarını Allah’a havale ediyor, ülkem ve ülküm için görev yaptığım İYİ Parti’den istifa ediyorum.
İnandığım hiçbir şeyi savunmaktan vazgeçmedim, asla vazgeçmeyeceğim. İyi olan herkesin yolu açık olsun. Toplumsal muhalefetin bir parçası olmaya ve bu sorumlulukla örgütlenmeye, büyümeye katkı sunmaya devam edecek bir vatandaş olarak mücadele etmeye devam edeceğim. Bunun için herhangi bir parti üyesi, koltuk veya sıfat sahibi olmaya gerek olmadığı düşüncesiyle sizlere veda ediyorum.
Saygılarımı sunar, gençliğimizin hakikatin vuku bulacağı günlerde hakkaniyetli kişi ve kurumlarla siyasi varlığını güçlendirmesini temenni ederim." ifadelerini kullandı.